Bugün hava Kahramanmaraş'ta (26 Eylül) nasıl olacak?

Kahramanmaraş'ta 26 Eylül 2024 tarihleri için hava durumu raporu açıklandı. Kahramanmaraş'ta hava durumu merak ediliyor. Bugün, yarın ve ileriki günlerde yağış beklenip beklenmediği ve hava durumunun nasıl olacağına dair bilgiler araştırılıyor.

Kahramanmaraş'ta 26 Eylül 2024 hava durumu sabah saatlerinde serin ve yoğun bulutlu bir hava hakim olacak. Öğleye doğru bulutların artmasıyla hava biraz daha soğuyacak ve sıcaklık 22-24 derece civarında seyredecek. Akşama yaklaşırken bulutlanma yeniden artacak ve hafif rüzgarların etkisiyle hava daha serin bir hale gelecek. Gece boyunca ise hava bulutlu ve hafif rüzgarlı olacak.

Gün içinde, dışarıda vakit geçirmek isteyenler için hava sıcak ve açık olacak. Açık hava aktiviteleri ve yürüyüşler için ideal bir gün olması bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, özellikle akşam saatlerinde hafif rüzgarların hissedilebileceğini belirterek, dışarı çıkacak olanların buna göre önlem alması gerektiğini söylüyor.

Perşembe günü sabah saat 09.00 ile 12.00 arasında parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Sıcaklık ortalama 27 derece, nem ise %27 seviyesinde olacak. Güneybatıdan esen rüzgarın hızı 22 km/s olacak.

Saat 12.00 ile 15.00 arasında yine parçalı bulutlu ve sıcak hava etkili olacak. Sıcaklık 33 dereceye kadar çıkarken, nem %19 olacak. Batıdan esen rüzgarın hızı 23 km/s olarak ölçülecek.

15.00 ile 18.00 arasında parçalı bulutlu ve sıcak hava etkisini sürdürecek, sıcaklık 27 dereceye düşerken, nem %35 olacak. Batıdan esecek rüzgarın hızı ise 22 km/s olacak.

Saat 18.00 ile 21.00 arasında bulutlanma artacak, sıcaklık 22 dereceye, nem ise %38’e çıkacak. Rüzgar kuzeybatıdan 19 km/s hızla esecek.

Saat 21.00 ile 24.00 arasında parçalı bulutlu hava devam edecek. Sıcaklık 20 dereceye, nem ise %47 ile günün en yüksek seviyelerine ulaşacak. Kuzeybatıdan esen rüzgarın hızı 18 km/s olacak.

Dikkat! Uzun bir süre benzer hava olayları bekleniyor. Sıcaklık artışı ay sonuna kadar devam edecek, ancak geceleri biraz serin olacak. Her gün güncelleme yapılmayacak; ani bir değişim olursa önceden bilgi verilecektir.

Kahramanmaraş'ta 1 Ekim'e kadar yağış beklenmiyor. 1 Ekim Salı günü Andırın ve Göksun çevresinde bulutlanmaya bağlı yağışlar oluşabilir. Sabah saatlerinde çukur bölgelerde sis ve pus görülme olasılığı var.

Hafta boyunca günlük işlerimizi daha rahat yapabileceğiz. Hafta başında rüzgar hızı artabilir ve değişikliklere göre bilgilendirme yapılacaktır.

Güney ilçelerde sıcaklık gündüzleri 28-32 derece arasında, kuzey ilçelerde ise 25-28 derece civarında, Andırın çevresinde 25 derece olarak ölçülüyor. Hafta içinde sıcaklık yavaş yavaş yükselecek ve hafta sonuna doğru güney ilçelerimizde 33-34 dereceyi görebiliriz. Geceleri ise nispeten serin kalacaktır.

Orman yangını riski artıyor; bu nedenle dikkatli olunması önemle tavsiye edilir. Rüzgar genel olarak kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmektedir.

Kaynak: Haber merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kütüphane Söyleşileri’nde “Çocuk ve Kitap” konuşulacak
CHP'li Öztunç: Kahramanmaraş'ta su sorunları sürüyor
Kahramanmaraş dahil 30 ilde forex dolandırıcılığı operasyonu

Kahramanmaraş Haberleri