Kuruluşundan bu yana Kahramanmaraş’a ve Türkiye’ye kaliteli şıra ürünleri sağladıklarını ifade eden Öztürk; “6 yıllık bir firmayız, 6 yıldır memleketimize ve Türkiye’ye damak tadı tedarik ediyoruz. Bertiz yöremize ait bastık, pestil, cevizli sucuk ve muska gibi şıra ile elde edilen ürünleri satıyoruz. Bunun yanında ekstra olarak yöremiz ait ceviz ve kuru üzüm satışlarımız var. Yani Bertiz bölgesinde yıllardan beri insanların evlerinde yaptığı ürünleri ticari bir faaliyete döndürerek satışa başladık. Türkiye’nin her yerine satışımız var. Her noktaya ulaşıyoruz. Yıllık bin tondan fazla üretim yapıyoruz. Yılın ortalarına doğru ham madde bulmakta zorlanıyoruz, siparişlere yetişemiyoruz. Atamızdan büyüklerimizden miras kalan bildiğimiz bir iş. Bu işi bildiğimiz için yapıyoruz. Yani yöremizin ürünlerini Türkiye’ye akabinde Dünya’ya tanıtma adına bir yola çıktık. İnsanları sağlıklı gıdalarla, bölgemizin ürünleri ile tanıştırma adına bir yolda ilerliyoruz. Dönem dönem bazı sorunlar olabiliyor ama aşmak adına da gayret gösteriyoruz” dedi.
BERTİZ, KAHRAMANMARAŞ’IN MİHENK TAŞIDIR
Kahramanmaraş’ta Bertiz bölgesinin önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Öztürk; “Bertiz Kahramanmaraş’ın önemli bir değeridir. 36 parça obasıyla memlekete birçok noktada destekler sağlamakla birlikte; Temiz havası, kabarcık üzümü, cevizi, elması, ekşisi, insanının sıcakkanlılığı ve misafirperverlik yönünden isim yapmıştır” dedi.
İHRACAT İÇİN GEREKEN ALT YAPIYI HAZIRLIYORUZ
Entegre tesise dönüşme yolunda ilerleyerek ihracat çalışmalarına ivme kazandıracaklarının altını çizen Öztürk; “İhracat çalışmamız var. Talepler de var, gelen talepler doğrultusunda bununla ilgili alt yapıyı hazırlıyoruz. Önümüzde ki süreçte inşallah başlayacağız. İşimizi geliştirme adına bir entegre tesisine dönüşme yolunda ilerliyoruz. Burası faaliyete geçtiğinde ihracat biraz daha ivme kazanacaktır” ifadelerini kullandı.
MEVSİMSEL OLARAK PAZAR DARALABİLİYOR
Pazarın daralmasında rol oynayan etkenlerden bahseden Öztürk; “Sektörün sıkıntılarından bir tanesi şıra ürünü yapan firmaların hepsinin bir arada olmaması. Yapılan ürünleri bir havuzda toplanması sektöre can suyu olabilir. Köydeki bireysel üretimler biraz fazla. Bunlar bizim pazarımızı mevsimsel olarak engelliyor. Bu durum fiyatları düşürüyor” ifadelerini kullandı.
İŞ SAHASINDA BLOKLAŞMA SEKTÖRE İVME KAZANDIRIR
Sektörde sanayileşme ve meslek grubunda faaliyet gösterenlerin aynı sahada toplanmasının sektöre hareket kazandıracağını dile getiren Öztürk; “Tabi ki de ihtiyacımız var. Biz bunu talep ettik bizden bilgilerimiz aldılar ama bir dönüş yapmadılar. Şehir ekonomisine çok büyük bir katkı sağladığımızı düşünüyorum. Bölgenin ivme kazanmasıyla, bölge tarımının gelişmesiyle beraber ham madde bulma sıkıntımız biraz daha aşılacaktır. Buda şehir ekonomisine, şehir ticaretine dolayısıyla ihracata başladığımızda ülke ekonomisine çok ciddi katkılar sağlayacaktır. Konuyla ilgili siyasilerden en azından bizleri bir yere toplama, entegre tesislerde önümüzü açma adına yatırım bekliyoruz. Biz bu şehirliyiz, şehrimizi seviyoruz. Festival ilk olmasına rağmen çok güzel bir etkinlik. Bertiz bölgesinde olsaydı daha iyi olurdu. Belki ulaşımdan dolayı sıkıntı olabilir. Bu festivalin şehir merkezinde yapılması, bölgenin ürünlerinin halkla buluşması adına muhteşem bir çalışma oldu. Temenni ediyorum ki ilerleyen yıllarda daha büyük, daha gelişmiş bir şekilde yapılmasını bekliyoruz. Festivali sonuna kadar destekliyoruz. Halkımızın da katılımını bekliyoruz. Son olarak sosyal projelerimiz arasında Bertize sahip çıkma adına Bertizspor’a elimizden geldiğince destek oluyoruz. Umut ediyorum ki önümüzdeki yıllarda da bu sponsorluğumuz devam eder. Bizim hedefimiz Bertizspor’un BAL lige çıkmasıdır” diyerek sözlerini sonlandırdı.