Belediye başkanına 'çık dışarı' denildi: CHP'li Öztunç tepki gösterdi!

CHP’li Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ta Nurhak Belediye Başkanı’nın toplantıdan çıkarılmak istenmesine sert tepki gösterdi. Öztunç, bu durumu demokrasiye aykırı buldu.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ta düzenlenen bir toplantıda muhalefetin dışlanmasına ve Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan’ın toplantıdan çıkarılmak istenmesine sert tepki gösterdi.

Toplantıda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u eleştiren Öztunç, bu tutumu kabul edilemez olarak nitelendirdi.

MUHALEFET TEMSİLCİLERİ DIŞLANDI

Toplantıda muhalefet milletvekillerine yer verilmediğini belirten Öztunç, AK Parti İl Başkanı’nın orada bulunmasına rağmen muhalefetin dışlanmasına dikkat çekti. Öztunç, “Siyaset yapılmayacağı söyleniyor ama AK Parti İl Başkanı orada, bu çifte standart kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

NURHAK BELEDİYE BAŞKANI’NA 'ÇIK DIŞARI' DENİLDİ

Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan’ın toplantıdan çıkarılmak istenmesine değinen Öztunç, “Atanmış bir bakan, seçilmiş bir belediye başkanını toplantıdan kovamaz” diyerek bu duruma sert çıktı. Öztunç, bu tür tutumların demokrasiye zarar verdiğini ve seçilmiş başkanlara karşı saygısızlık yapıldığını belirtti.

SEÇİLMİŞ BAŞKANLARA DÜŞMANLIK MI VAR?

Murat Kurum’un İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerindeki başarısızlığına değinen Öztunç, Kurum’un seçilmiş başkanlara karşı bir düşmanlık beslediği iddiasında bulundu ve “Herkes yetki sınırlarını bilmeli, seçilmiş bir başkan kovulamaz” şeklinde konuştu.

Öztunç, olayın takipçisi olacaklarını belirterek, Kahramanmaraş’ta muhalefetin dışlanmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

Kaynak: Haber merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş'ta KASKİ 58 yeni işçi alacak!
Kahramanmaraş'ta 48 kişinin öldüğü Serdarbey Apartmanı müteahhitine 13 yıl hapis cezası
Büyükşehir’den bir yenilik daha: Sosyal yardım başvuruları e-Devlet’e taşındı

Kahramanmaraş Haberleri