Bayramda 2,7 milyondan fazla kurbanlık satıldığı tahmin ediliyor

Bayramda Türkiye genelinde 2,7 milyondan fazla kurbanlık satıldı. Küçükbaş hayvanlar öne çıktı. ESK'in kalanları alması sektöre destek oldu.

Bayramda 2,7 milyondan fazla kurbanlık hayvanın satıldığı tahmin ediliyor. Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, Kurban Bayramı'nda toplamda 2,7 milyon hayvanın satıldığını bildirdi. Bu satışların 2,2 milyonunu küçükbaş hayvanların oluşturduğunu belirtti. Çelik, bayram öncesinde hazırlıklarını tamamlayan yetiştiricilerin kurban pazarlarında satışlarını gerçekleştirdiğini ifade etti.

Çelik, Kurban Bayramı'nın sektöre canlılık getirdiğini vurgulayarak, sadece yetiştiricilerin değil, nakliye, kesim ve bıçak işleriyle uğraşanların da işlerinin arttığını söyledi.

Küçükbaş kurbanlıkların tercih edilme oranının geçen yıllar gibi bu yıl da yüksek olduğunu belirten Çelik, ülke genelinde 2,2 milyondan fazla küçükbaş hayvanın kurban edildiğini dile getirdi. Ancak tam rakamların henüz netleşmediğini ve geçen yıla göre satışların gerilediğini belirtti.

Çelik, büyükşehirlerdeki kurbanlık satışlarında azalma olduğunu özellikle vurgulayarak, bu durumun bayram tatilinin uzun olmasına bağladı. Ayrıca, büyükbaş kurbanlık satışlarının da 500 binden fazla olduğunu tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

Kurbanlık satış noktalarında kalan hayvanların Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından alınmasının önemine değinen Çelik, bu hizmetin yetiştiriciler için ek maliyetten kaçınmalarını sağladığını belirtti.

Kaynak: AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Türkiye’nin gururu Türksat 6A Amerika’da
Yerli depozito iade otomatları göreve hazır
Kayıt dışı ekonomiyle mücadelede yeni vergi paketi yolda

Ekonomi Haberleri