Başkan Mahçiçek'ten Güçlü Kadınlar İçin Çağrı: Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı

Onikişubat Belediye Başkanı Mahçiçek, Dünya Kadın Hakları Günü'nde kadınların önemini vurgulayarak, eşitlik ve destek mesajı iletilerini paylaştı.

Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü anlamlı bir mesajla kutladı. Başkan Mahçiçek, mesajında Türk-İslam tarihinde ailenin temel yapı taşı olarak gördüğümüz ve geleceğin inşasında öncü rol üstlenen kadınların önemine vurgu yaparak, bu özel günü içten dileklerle selamladı.

Başkan Mahçiçek, kadınların toplum hayatındaki kritik rolüne dikkat çekerek, kadına yönelik şiddetin kesinlikle kabul edilemez olduğunu vurguladı. Mesajında şu ifadeleri kullandı: "Türk-İslam tarihinde kadın, ailenin vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu bağlamda, kadına yönelik her türlü ayrımcılığı engellemek, kadınların toplumsal hayatın her alanında eşit haklardan, fırsatlardan ve imkânlardan yararlanmalarını sağlamak, güçlenmelerini desteklemek temel görevlerimiz arasında yer alıyor."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde devlet tarafından uygulanan politikaların, kadınların sosyal, kültürel hayata ve karar alma süreçlerine aktif katılımını teşvik ettiğini belirten Başkan Mahçiçek, 5 Aralık 1934 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kabul edilen yasanın, ülkemizde kadınlara seçme-seçilme hakkı verilmesinin önemli bir milat olduğunu vurguladı.

Onikişubat Belediyesi olarak kadınları desteklemek adına yürütülen çalışmaları anlatan Başkan Mahçiçek, Kadın ve Aile Müdürlüğü'nün önemli projelerle kadınları desteklediğini ifade etti. Başkan, mesajını şu sözlerle tamamladı: "Bu duygu ve düşüncelerle; yaşamımızın her anında onurlandığımız, hayata geliş sebebimiz, en büyük destekçimiz, evimizin temel direği olan annelerimiz başta olmak üzere tüm kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutluyor, sevgi, şefkat ve fedakârlığın simgesi olan kadınlarımıza sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Edebiyatın Başkenti: Kahramanmaraş, Uluslararası Şiir ve Edebiyatla Aydınlandı
Bakan Işıkhan Duyurdu: Deprem Bölgesindeki O Uygulama 30 Nisan'a Kadar Uzatıldı
Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri: Şiir Okuma Yarışması ve Tiyatro Gösterisi

Kahramanmaraş Haberleri