Başkan Görgel: Kahramanmaraş’ta 20 bin konut ve 450 milyon TL yatırım

Başkan Fırat Görgel, Kahramanmaraş'ın gelişimi, 20 bin konut ve 450 milyon TL ulaşım yatırımları hakkında bilgi verdi. Geleneksel Ağustos Fuarı büyük ilgi görüyor.

Canlı olarak yayınlanan programa konuk olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, şehrin gelişimi ve yatırımlar hakkında önemli bilgiler verdi. Başkan Görgel, “Bugüne kadar yaklaşık 20 bin kalıcı konut tamamlanarak sahiplerine teslim edildi. Şehrimize sağlanan 10 milyar TL’nin üzerinde bir maddi kaynakla altyapı yatırımlarımız hızla devam ediyor. Göreve başladığımız günden bu yana 450 milyon TL değerinde ulaşım yatırımı yaptık. Şehrimizin moral motivasyona büyük ihtiyacı var. Geleneksel Ağustos Fuarı, depremzede vatandaşlarımızı desteklemek amacıyla düzenlenmiş harika bir organizasyon. Fuarımıza olan ilgi bizleri oldukça memnun ediyor” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Haber Türk'te Dilek Gül’ün sunduğu HT 360 programında canlı yayın konuğu oldu. KAFUM Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen yayında Başkan Görgel, şehrin yeniden inşası ve imar çalışmalarıyla ilgili güncel durumu paylaştı ve 20 yıl aradan sonra tekrar düzenlenen Uluslararası Kahramanmaraş Geleneksel Ağustos Fuarı hakkında bilgi verdi.

YENİ KAHRAMANMARAŞ’IN İMAR VE İNŞASI DEVAM EDİYOR

6 Şubat’taki büyük afetin ardından şehrin toparlanma sürecinin hızla devam ettiğini belirten Başkan Görgel, “6 Şubat’ta yaşadığımız büyük felaket sonucu şehrimizin dörtte biri yıkıldı ve altyapımız ciddi şekilde hasar gördü. Çadırlardan konteynerlere, konteynerlerden kalıcı konutlara hızlı bir geçiş süreci yaşadık. Şu ana kadar yaklaşık 20 bin konut teslim edildi. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve tüm Bakanlıklarımızın koordinasyonunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yeni konutlar, iş yerleri, sağlık tesisleri ve eğitim binalarının inşası sürüyor. Depremin etkilerini yok etmek için büyük çaba sarf ediyoruz. 10 milyar TL’nin üzerinde bir kaynakla altyapı projelerimizi yeniliyoruz ve bugüne kadar 450 milyon TL’lik ulaşım yatırımı gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

FUARA İLGİ BÜYÜK

Başkan Görgel, Geleneksel Ağustos Fuarı’nın moral ve motivasyon açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. “Şehrimizin moral desteğe ihtiyacı var. Depremin yol açtığı psikolojik olumsuzlukları gidermek için çeşitli projeler ve etkinlikler düzenliyoruz. Geleneksel Ağustos Fuarı, depremzede vatandaşlarımıza yardımcı olacak güzel bir organizasyon. 170 esnafımızın yer aldığı fuar, depremzede esnafımıza da destek olacak. Hemşehrilerimizin fuara gösterdiği ilgi bizleri mutlu ediyor. 31 Ağustos’a kadar sürecek fuarda çeşitli konserler, çocuk oyun alanları, deneyim alanları, lunapark ve alışveriş bölgeleri yer alacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Fuar, 14 Ağustos’ta dolu dolu etkinliklerle devam edecek
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi yüzde 100 doluluk oranına ulaştı
Büyükşehir’in atölyelerinde ürettiler, fuarda satışa sundular

Kahramanmaraş Haberleri