Barajlarımıza 1 milyon 520 bin adet yavru balık bırakıldı

Dsi 20. Bölge Müdürlüğü 2018 Yılı Baraj Gölleri Balıklandırma Programını Tamamladı

DSİ 20. Bölge Müdür Yardımcımız Faruk Yücegök başkanlığında, İşletme ve Bakım Şube Müdürü Adnan Eken ve beraberindeki ekibi Teknisyen Emrullah Karadöl nezaretinde Bölge sorumluluk sahası içinde bulunan Kahramanmaraş Adatepe Barajına 150.000, Kandil Barajına 190.000, Kılavuzlu Barajına 60.000, Kartalkaya Barajına 230.000, Menzelet Barajına 370.000, Sır Barajına 280.000 ve Gaziantep Karkamış Barajına 240.000 Adet olmak üzere toplamda 1.520.000 adet pullu ve aynalı sazan yavrusu bırakıldı.

Bölgemizdeki su ürünleri kaynaklarının geliştirilmesi, bu kaynaklardan ekonomik olarak yararlanılması, üretimin arttırılması ve su ürünlerinin plan ve hedeflerine uygun gelişmesini sağlamak amacıyla, Bölge Müdürlüğü İşletme ve Bakım Şube Müdürlüğü ekiplerince Şanlıurfa 15. Bölge Müdürlüğü Yavru Balık Üretim merkezlerinden alınan 1.520.000 adet Pullu ve Aynalı Sazan yavrusu baraj gölüne sağlıklı bir şekilde bırakılmıştır. Ayrıca Elazığ Keban barajından getirilecek olan yayın balığının da bölgemiz barajlarına bırakılması çalışması yapılmaktadır.

Su ürünleri üretimi bakımından Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk alanında Kahramanmaraş’ın en önemli iç su kaynağını Menzelet ve Sır Baraj ile Gaziantep in ise Karkamış Baraj Gölü oluşturmaktadır. Devlet Su İşleri olarak depolanmış su kaynaklarını üretime kazandırmak, yöre insanına yeni iş imkanı sağlayabilmek, ekolojik dengenin sağlanması, mevcut balık türlerinin korunması, sportif olta balıkçılığının geliştirilmesi, canlı organizmaların üremesi noktasında doğaya ve çevreye katkı sağlanması, ekonomik değeri yüksek balık türlerinin artırılması ve vatandaşlarımızın hayvansal protein ihtiyaçlarını su ürünlerinden karşılaması maksadıyla, her yıl düzenli olarak bölgedeki baraj göllerine yavru balıklar bırakılmakta, ayrıca bu çalışmalar sayesinde göllerdeki ve çevresindeki flora ve fauna zenginliği oluşturabilecek bir ortama katkı sağlamaya gayret gösterilmektedir. Devlet Su İşleri 20. Bölge Müdürlüğü olarak ekolojik dengenin sağlanması noktasında iç suların balıklandırılması, canlı organizmaların üremesi noktasında doğaya ve çevreye katkı sağlanması maksadıyla iç sularımız balıklandırılmaktadır.

Bölge Müdürlüğü olarak yapılan bu çalışmalarla, baraj göllerimizde balık kapasitesini artırarak yöremizde balık avcılığının geliştirilmesini amaçlamaktayız. Her yıl yapılmakta olan bu çalışmalarla baraj göllerinin aynı türe ait balık varlığının desteklenmesi, göl ekosisteminin canlı tutulması ve yöre halkının sürdürülebilir üretim sektörü oluşturup baraj gölünden istifade etmesi hedeflenmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri