Göreve geldikleri günden bu yana Kahramanmaraş için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Balsuyu, ülke ekonomisine katkıda bulunmak için çaba gösterdiklerini belirtti.
Balsuyu devam eden konuşmasında şu sözlere ger verdi; 6 yıllık süre içerisinde Maraş Tarhanası’nın tescilini yaptırdık. Kahramanmaraş’ta tarhanacılık bir sektör oldu. Bunda bizim payımız büyük. Her yıl odalarda yapılan kongrelerde Kahramanmaraş’ın ürünlerini tanıtıyoruz. Yöresel ürünlerimizin tamamını tanıtıyoruz. Ülke ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Diğer yandan pamuk, buğday, mısır, biber, süt ve süt ürünleri laboratuvarlarında hizmetlerimiz devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Avrupa Birliği projesi ile laboratuvarımızı daha zengin hale getireceğiz. Yağ laboratuvarlarının daha gelişmişlerini hizmete sunacağız.
Pamuk stratejik bir üründür. Giyim sektöründe, hayvancılık sektöründe ve besin sektöründe kullanılıyor. Savunma sanayisinde barut ihtiyacımızda bulunan madde de pamuğun içinde mevcut. İlgili bakanlıklarla pamuk ürününün ekim alanının artırılması, tekstil sektörünün önünü açmak amaçlı yetiştirilmesi için çok çaba sarf ettik. Ulusal pamuk konseyinin ikinci başkanlığına getirildim. Bu yıl son 20 yılın en yüksek üretimine kavuşacağımızı ümit ediyoruz. Bakanlığa önerilerimiz devam edecek.
Lisanslı depoculuk gelişiyor. Balyalanmış pamuğun destekli alımı önerimiz var. Çiftçinin umudu olma çabasındayız. Çiftçilerimiz pamuk tarımında gelişmeye başladı. Kalite olarak dünyada ikinciyiz. Elyaf kalitesi olarak Avustralya’dan sonra biz geliyoruz.
Pamuk bir dünya ürünüdür. Bugünkü ihtiyacımız olan 1,5 milyon ton üretirsek çok daha gelişmiş olacağız. Ülkemizin tekstil sektöründeki 28 milyar dolar olan ihracatını 50 milyar dolara çıkarmaya çalışıyoruz. Biz ülke olarak konfeksiyon yaparsak istihdama katkıda bulunacağız ve vergilerimizde ciddi artış olacak.”