Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, deprem bölgesinde yeni mahkemelerin kurulmasının önemine vurgu yaparak, “Çünkü idari yargıda özellikle yıkım kararları, hasar tespit davaları ve hak sahipliğiyle ilgili davalar konusunda yoğunlaşmanın olacağını biliyorduk ve bu yoğunluğu karşılamak adına bölgede yeni mahkemelerin kurulmasını sağladık” dedi. Osmaniye’ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Vali Erdinç Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Tunç, şehirle ilgili bilgi aldıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Osmaniye'nin tarım ve sanayi alanında gösterdiği ilerlemeyi takdirle karşıladıklarını ifade eden Bakan Tunç, şehir yöneticilerine teşekkür etti. 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından bölgede yürütülen çalışmaları değerlendiren Tunç, yaklaşık 20 bin hak sahibi ve 10 bin ağır hasarlı binanın bulunduğunu belirterek, depremde kaybedilen 1010 can için rahmet diledi.
Bakan Tunç, hükümetin önderliğinde başlatılan yaraları sarma sürecine Adalet Bakanlığı olarak aktif bir şekilde katıldıklarını dile getirerek, deprem sonrasında 7/24 bir kriz merkezi oluşturduklarını ve bölgede delil tespitlerinin önemine vurgu yaptı. Bölgeye 1000 hakim ve savcının intikal ettirildiğini, 984 bilirkişinin incelemelerde bulunduğunu ve 538 adli tıp personelinin bölgeye gönderildiğini belirtti.
Hasarlı adliye binalarının yeniden inşa sürecini başlattıklarını söyleyen Tunç, "Kardeş Adliye Projesi" kapsamında 8 bin 951 personeli deprem bölgesine gönderdiklerini ifade etti. Ayrıca, Osmaniye'de deprem kaynaklı 1055 dava açıldığını ve bu nedenle idare mahkemesi kurulmasının önemli olduğunu vurguladı. Bakan Tunç, bölgede 11 vilayette 131 yeni mahkeme kurulduğunu, 174 ilave hakim ve savcı atamasının gerçekleştirildiğini belirtti.
Osmaniye'de yapılan ziyaret kapsamında Vali Erdinç Yılmaz, Osmaniye Adliyesi, Osmaniye Belediye Başkanlığı ve AK Parti İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Bakan Tunç, çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.