Bakan Işıkhan açıkladı! Asgari ücrete ara zam olacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrette artış olmayacağını açıkladı. Gelecek yıl için kararın enflasyon düşüşüyle netlik kazanacağını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Asgari ücrette herhangi bir artış olmayacak." dedi. Işıkhan, geçen aralık ayında bu durumu ifade ettiklerini ve ekonomik göstergelerin olumlu yönde ilerlediğini belirtti. Aralık ayında asgari ücreti belirlemek için toplantı yapacaklarını söyledi.

Bakan Işıkhan, geçici refahı sağlamak yerine kalıcı refahı hedeflediklerini vurgulayarak, bu kararın sonuçlarını yıl sonunda enflasyon düşüşüyle birlikte göreceklerini bildirdi.

Emeklilere yönelik enflasyon farkının dışında bir refah payının gündemlerinde olmadığını belirten Işıkhan, toplu sözleşme gereği yapılacak artışların planlandığını ve şu anda refah payıyla ilgili herhangi bir çalışmalarının olmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Uzman erbaş temini başvuruları bugün sona erecek
Yargıtay, eşe başkasının yanında hakaret etmeyi boşanma nedeni saydı
Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Karaman, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde ve Osmaniye'de acele kamulaştırma kararı!

Gündem Haberleri