Bakan Göktaş, engellilerin toplumsal hayata katılımını desteklemek amacıyla 2016 yılında hayata geçirilen korumalı işyerleri modelinin, engelli bireylerin bağımsız bireyler olarak üretken bir şekilde çalışmasına imkan sağladığını ifade etti.
Bu işyerlerinin sadece mali olarak değil aynı zamanda teknik açıdan da desteklendiğini belirten Göktaş, çalışma ortamlarının engellilerin ihtiyaçlarına göre düzenlendiğini vurguladı.
Korumalı işyerlerinde en az yüzde 40 oranında zihinsel veya ruhsal engelli bireylerin çalışabildiğine dikkat çeken Göktaş, bu işyerlerinin devlet desteği alabilmesi için belirtilen özelliklere sahip en az 5 engelli bireyi istihdam etmesi gerektiğini belirtti.
Bakan Göktaş, geçtiğimiz yıl korumalı işyerlerine 1 milyon 34 bin TL ödenek aktarıldığını açıklarken, bu işyerlerinde çalışan engelli bireylere destek sağlayarak toplamda 3 milyon 965 bin TL destek verdiklerini belirtti.
2022 yılında her bir engelli çalışanı için aylık 1.840 TL destek sağlandığını, 2023 yılında ise bu desteğin 2.811 TL'ye yükseltildiğini dile getiren Göktaş, korumalı işyerlerinin engellilerin istihdam imkanlarını artırmaya yönelik önemli bir adım olduğunu vurguladı.
Korumalı İş Yeri kavramının açıklamasının da yapıldığı açıklamada, bu işyerlerinin zihinsel veya ruhsal engelli bireylere istihdam oluşturmak amacıyla teknik ve mali yönden desteklendiği ve çalışma ortamının özel olarak düzenlendiği belirtildi.