AK Parti'den İsrail'e sert tepki: Filistin davasına sahip çıkmaya devam edeceğiz

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Burak Gül, Filistin'e yönelik saldırıları kınayarak Türkiye'nin Filistin davasını savunmaya devam edeceğini vurguladı. Uluslararası toplum eleştirildi.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Burak Gül, teşkilat binasında düzenlediği basın toplantısında Filistin'e yönelik saldırılara ilişkin partilerinin tutumunu dile getirdi. Gül, İsrail'in Filistin'e yönelik bir yıldır devam eden saldırılarına değinerek, "İsrail’in Filistin’e karşı gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırılar bir yılını doldurdu. Bu vesileyle Filistin halkının maruz kaldığı zulme karşı duruşumuzu yinelemek ve Filistin davasını savunmaya devam edeceğimizi bir kez daha tüm dünyaya ilan etmek için bir araya geldik" dedi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında sivillerin hedef alındığını belirten Gül, bu saldırıların uluslararası hukuku çiğnediğini ve büyük bir insanlık suçu işlendiğini ifade etti. "İsrail, işlediği soykırımı örtbas etmek için 7 Ekim'i bahane ediyor, ancak asıl mesele 7 Ekim değil; bu sadece İsrail’in katliamlarını artırdığı bir dönemin işaretidir" şeklinde konuştu.

Gül, İsrail'in soykırım politikalarının sadece son olaylara dayanmadığını belirterek, "77 yıldır süregelen bir işgal, zulüm ve katliam tarihiyle karşı karşıyayız. Bu süreçte 42 binden fazla masum Filistinli hayatını kaybetti" dedi.

Uluslararası toplumun yeterince tepki göstermediğini vurgulayan Gül, Batılı ülkelerin İsrail’i kınamaktan çekindiğini ifade etti. "İsrail, kurulduğu günden bu yana Batı'nın çifte standartlarının bir örneği olmuştur," diyerek eleştirilerini dile getirdi.

Ayrıca Gül, "Bugün İsrail’in katliamlarına karşı ses çıkarmayan devletler, kendilerini ciddi birer devlet olarak görmemeli" dedi ve İsrail’in politikalarını Nazi Almanyası’na benzeterek, bu durumun durdurulmaması halinde bölgedeki gerilimin artacağını söyledi.

Türkiye'nin Filistin'e verdiği desteğin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde devam edeceğini belirten Gül, Türkiye’nin Filistin'e en fazla insani yardım sağlayan ülkelerden biri olduğunu vurguladı. Gül, Filistin’in bağımsızlık mücadelesini evrensel bir insan hakları mücadelesi olarak nitelendirerek, bu mücadelenin Türkiye’nin liderliğinde sürdürüleceğini söyledi.

Toplantının sonunda, Gül, "Karşı karşıya olduğumuz stratejik tehditlere karşı toplum olarak birlik içinde olmalı ve güçlü bir Türkiye için 'Bir olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız' ilkesinde birleşmeliyiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Başkan Akpınar, din görevlilerinin manevi rehberler olduğunu vurguladı
Mobil Kütüphane, yeni eğitim yılında ilk ziyaretlerini gerçekleştirdi
Kahramanmaraş’ta Pamuk İle Kömür, hem eğlendirdi hem öğretti

Kahramanmaraş Haberleri