Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, “Kayıtlı İstihdam sağlama Projesi”nin ikincisini onayladı. Bu proje kapsamında, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. (TKYB) aracılığıyla Bakanlık garantisi altında 500 milyon dolar finansman sağlanacak.
Projeden, depremlerden etkilenen Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa gibi 11 il ile Batman, Bingöl, Kayseri, Mardin, Niğde, Sivas ve Tunceli gibi 7 il yararlanacak.
Bu proje ile amacı, istihdamın korunması ve ilave istihdam oluşturulması için bu illerde faaliyet gösteren KOBİ’lere ve büyük ölçekli işletmelere uzun vadeli finansman sağlamaktır.
Başkan Gül, bu önemli gelişmenin hayırlı olmasını dileyerek, depremzedelere yönelik desteklerin devam edeceğini vurguladı.