Jandarma Genel Komutanlığının, Zeytin Dalı Harekatı için ‘Afrin Marşı’ ismiyle yeniden bestelediği "Aslan Mehmetçik" şiirinin yazarı Elbistanlı Ramazan Pamuk'un, şiirini 2008 yılında Kuzey Irak’a yönelik olarak yapılan ‘Güneş Harekatı’ndan esinlenerek kaleme aldığı belirtildi
Jandarma Genel Komutanlığının, Zeytin Dalı Harekatı için ‘Afrin Marşı’ ismiyle yeniden bestelediği "Aslan Mehmetçik" şiirinin yazarı Elbistanlı Ramazan Pamuk'un, şiirini 2008 yılında Kuzey Irak’a yönelik olarak yapılan ‘Güneş Harekatı’ndan esinlenerek kaleme aldığı ortaya çıktı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 46. Muhtarlar Toplantısı'nda Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili bir marş ya da şiir yazılmamış olması yönündeki açıklamalarının ardından harekete geçen Jandarma Genel Komutanlığı, Elbistanlı şair Ramazan Pamuk’un 8 kıtalık ‘Aslan Mehmetçik’ isimli şiirinin 4 kıtasını yeniden besteledi. Pamuk’un Şubat 2008’de kaleme aldığı şiirle ilgili ilk beste çalışmasının 2010 yılında yapıldığı öğrenildi. 2010 yılında Jandarma Genel Komutanlığının başlattığı beste çalışması yarım kalmıştı. En son 2 ay önce şair Ramazan Pamuk’la tekrar irtibata geçen Jandarma Genel Komutanlığı görevlileri, Suriye’nin Afrin bölgesinde terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarına karşı Zeytin Dalı Harekatı’nda kahramanca mücadele eden Mehmetçiklere, Elbistanlı şair Ramazan Pamuk'un yazdığı "Aslan Mehmetçik" şiirini yeniden besteleyerek, destek verme kararı aldı.
İlk dizeleri, "Doğmamış cihana böyle bir aslan, kükremiş sel gibi coşar Mehmedim" olan şiir, marş ritminde yeniden düzenlendi. "Aslan Mehmet'im" adı verilen marşın bestesi Özlem Üngör Kavadar, düzenlemesi ise Jandarma Bando Kıdemli Başçavuş Nuri Sarp tarafından yapıldı. Şiiri besteleyen Özlem Üngör Kavadar ile İlker Gökkaya tarafından seslendirildi.
Şiirin yazılış hikayesi ise 2007 yılının Ekim ayında tüm ülkeyi derinden etkileyen bir olayla başladı. Şırnak'ın Gabar Dağı'nda 7 Ekim 2007 tarihinde 12 arkadaşı ile birlikte şehit düşen Piyade Onbaşı Kasım Aksoy'un cenaze töreninde kızı Güneş’in yırtık çoraplı ve yalın ayak görüntüleri tüm Türkiye’yi ağlatmıştı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin 21 Şubat 2008'de Kuzey Irak'a yönelik başlattığı hava destekli sınır ötesi kara harekatına şehit Onbaşı Kasım Aksoy’un kızı Güneş’in ismi verilmişti. Şair Pamuk, harekatın 5. gününde kaleme aldığı şiirini, harekat 29 Şubat 2008 tarihinde, Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı birliklerinin Türkiye sınırları içine dönmesiyle son bulmuştu. Şair Pamuk’un, harekatın 5. günü olan 26 Şubat 2008’de yazdığı 8 kıtalık ‘Aslan Mehmetçik’ isimli şiiri, Güneş Harekatı’na adını veren Şırnak'ın Gabar Dağı'nda 7 Ekim 2007 tarihinde şehit düşen Piyade Onbaşı Kasım Aksoy'un kızı Güneş’in tüm Türkiye’yi ağlatan yırtık çoraplı ve yalın ayak görüntüleri üzerine yazmaya karar verdiği öğrenildi.
Yeniden bestelenen şiir, Jandarma Genel Komutanlığının Youtube sayfasından paylaşıldı.
Çocukluğundan beri şiir yazan Elbistanlı şair Ramazan Pamuk’un, ‘Hilkati’ mahlası ile kaleme aldığı şiirin 8 kıtası ise şu şekilde:
“Doğmamış cihana böyle bir insan
Kükremiş sel gibi, coşar Mehmetçik
Yüreğinde saklar sarsılmaz iman
Durmayıp yerinde, koşar Mehmetçik
Yan gözle baktırmaz vatana yurda
Yağmurda ıslanır, yüzer çamurda
Dağlar meskenidir, ilerler karda
Nice engelleri, aşar Mehmetçik
Şehitlik mertebe, hem alın yazı
İndirmiş göklerden ayı yıldızı
Bayrağa bulanmış kanı kırmızı
Sığmıyor kabına, taşar Mehmetçik
Yazdığı destanlar kazınmış taşa
Düşmanlar görünce düşer telaşa
Her zaman her yerde güreşir başa
Şan ile şerefle, yaşar Mehmetçik
Vatanı her şeyden elzemdir ona
Bırakır arkada yavuklu, ana
Doğuştan nişanlı olmuş yurduna
Ayrılmaz peşine, düşer Mehmetçik
Zincirler eriyip, surlar devrilir
Hainler kaçmadan önü çevrilir
Bir zafer muştusu bize verilir
Nebi ocağında, pişer Mehmetçik
Hilkati'yim meftun oldum adına
Erilmez ki şehadetin tadına
Fatihalar okunmalı yâdına
Cenneti alada, beşer Mehmetçik.”