Hasat Zamanı Ve Şekli: Eylül-Kasım aylarında toplanır. Taze ve kuru tüketilir.
Kurutma Usulü: Önce güneşte, daha sonra gölgede kurutulur.
Kullanma Usulü: 100 gr toz biber, yarım litre su ve 1 su bardağı zeytinyağı ile kaynatılır. Su uçunca kalan yağ ile romatizmalı yerlere masaj yapılır. Ayrıca sebze olarak da tüketilir. Gargara yapılır.
Kullanılan kısımlar: Meyveler-tohumlar
Şifası: romatizma, soğuk algınlığı, el çatlakları, boyun ağrısı, bronşit, öksürük, saç dökülmesi, ağrı, bademcik iltihabı, kolesterolü azaltır. İştah açar.
Zehirlilik durumu: fazlası zararlıdır.
Çeşitler: bazı çeşitleri vardır.
Yetişme ortamı: sulanabilen, sıcak iklim ve kuvvetli topraklarda iyi yetişir.
Uyarılar: açık ülser, bastır ve egzamaya zararlıdır. Çok yenildiğinde egzamayı geçirdiği söylentileri olanlar haricen kızarıklık ve ısı verir. Aynı zamanda terleticidir.
Muhteviyatı: kapsarsin, gabsorbin, karotin, citrin, zeuxantin, kırmızı boya, C-B, B2 vitaminleri, solanın, solanidin, solamargin, solasanin, solasadin, kryptoxantin, xantophyll.