2 şehir ön plana çıktı! İşte vatandaşa en çok at ve eşek eti yedirilen iller

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda sahtekârlığını ifşa eden bir liste yayınladı. Domuz, at ve eşek eti satışı yapılan iller arasında Adana ve Sakarya öne çıkıyor. Kırmızı et ürünlerinde yapılan hileler dikkat çekiyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde hile yapan firmaları ifşa etti. Yayınlanan listeyle birlikte domuz, at ve eşek etinin halka satıldığı ortaya çıktı. Özellikle iki şehir, bu konuda dikkat çekiyor. Bakanlık, taklit ve tağşiş yapan firmaların listesini "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinde paylaştı ve gıda sahtekârlığına dair şok edici detaylar gün yüzüne çıktı.

ET ÜRÜNLERİNDEKİ HİLELER ŞAŞIRTTI

Bakanlık tarafından yayımlanan listede, özellikle kırmızı et ürünlerinde yapılan hileler öne çıkıyor. Domuz etinin yanı sıra, at ve eşek etinin de vatandaşlara satıldığı tespit edildi.

AT VE EŞEK ETİ KONUSUNDA ÖNE ÇIKAN İLLER

Türkiye'de hangi illerde daha fazla at ve eşek eti satıldığı sorusu yanıt buldu. Bakanlığın hileli gıda listesinde Adana ve Sakarya illeri öne çıkıyor. 2 Ekim'de yayımlanan listeye göre, Adana'da 9, Sakarya'da ise 6 işletme at ve eşek eti satışı nedeniyle listede yer aldı.

Kaynak: Haber merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Malatya'daki depremden etkilenen 9 kişinin tedavisi devam ediyor
Deprem bölgesinde 101 bin konut hak sahiplerine teslim edildi
Malatya'daki depremden etkilenen illerde 1216 personelle çalışmalar devam ediyor

Gündem Haberleri