Sanal gerçeklik artık Kahramanmaraş’ta

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Nisan 2018 11:26
Sanal gerçeklik artık Kahramanmaraş’ta

VIRTUAL REALITY ORIGINE (VRO) Sanal Gerçeklik teknolojisi artık Kahramanmaraş’ta.

HABER: ABDULLAH YILDIZ

Genç bir girişimci ve işletmeci olan Fatih Mehmet Yorulmaz’ın Kahramanmaraş’a tanıştırdığı sanal gerçeklik teknolojisi ülkemizde henüz 2 yıllık mazisi ile İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra 4. Merkez olma özelliğini taşıyor.

Sanal Gerçeklik Teknolojisi VIRTUAL REALITY ORIGINE (VRO) adıyla artık Kahramanmaraş’ta. Konuyla alakalı gazetemize açıklamalarda bulunan işletme sahibi Fatih Mehmet Yorulmaz, insan vücudu ile aynı anda hareket edebilen sensörleri sayesinde benzersiz bir oyun keyfi sunan Sanal gerçeklik teknolojisini Kahramanmaraş’la tanıştırmanın memnuniyetini yaşadıklarını aktardı. Yorulmaz şu ifadeleri kullandı:

“Yaptığımız tam olarak insanlara sanal gerçeklik ortamında eğlence sunmak diye tarif edilebilir. Artık oyunları bir ekrandan çıkarıp tam olarak içinde oynayabileceğiniz bir oyun biçimi. Farklı bir sektör. Dünyada 4-5 yıldan bu yana kullanılıyor. Ülkemizde ki mazisi henüz 2 yıllık. Şuan bu teknoloji İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra nihayet Kahramanmaraş’ta.”

sanal-gerceklik-artik-kahramanmaras’ta1.jpg

GERÇEKLİĞİN SANAL BİÇİMİNİ DENETİMLEME FIRSATI

Kullanılan teknolojiyi anlatan Yorulmaz sanal gerçekliğin 3 boyut yada 4K,5K gibi teknolojilerle karıştırılmaması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

“Tam olarak 3 boyutlu diyemiyoruz. Bunun çok daha üzerinde bir teknoloji. 4K veya 5K olarak sınıflandırmakta yanlış olur. Çünkü bu teknolojinin adı Sanal Gerçeklik. Yani gerçekliğin farklı bir biçimi. Gözlükler sanal gerçeklik için özel dizayn edilmiş durumda. İnsan vücudu ile aynı anda hareket edebilen sensörleri sayesinde oyunu bu denli gerçekçi oynayabiliyoruz.”

“KENDİMİZ ÜRETMEK İSTİYORUZ”

Benzer bir teknoloji üretmek amacıyla piyasayı araştırdıklarını anlatan Yorulmaz, böyle bir iş kurma fikrini şu sözlerle anlattı:

“İlk başlarda biz bu teknolojiyi kendimiz üretmeyi amaçlamıştık. Alanından yeni mezun heyecanlı arkadaşlardan oluşan bir grubumuz var. Bu teknolojinin daha ilerisi olan platform eşliğinde bir versiyonu var. İlk seferde onu düşündük ancak tüm masraflar içine dahil olmakla birlikte 70 bin lira gibi bir masraf oluyordu. Ki bu tek bir platform için. Düşünün bir mekan açmak için 5-6 platform alsak maliyet ortada. Sanal gerçekliğin işletmemizde ki versiyonu ise daha az masraflı hem kendimizi bu alanda geliştirebilmemiz açısından hem de işletme mantığında daha avantajlı geldi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.