Rüyada Arabi Aylar görmek ne anlama gelir?

Rüyada Arabi Aylar görmek ne anlama gelir? Başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer faklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ekim 2024 15:24
Rüyada Arabi Aylar görmek ne anlama gelir?

Rüyada Arabi Aylar görmek; Arabi aylarda görülen rüyalar farklılıklar arzeder. Rüya tabircilerinin yaptıkları yorumları değerlendirerek arabi aylarda görülen rüyaları ayrı ayrı izah etmeye çalışalım.

Muharrem: Bir kimse Muharrem ayında rüya görürse bu ayda görülen rüya genelde sadık olur ve görüldüğü gibi aynen çıkar. Bir kimsenin rüyasında bu ayı görmesi; keder ve üzüntülerinden kurtulacağına, hapishanelerde bulunan mahkumların hürriyetlerine kavuşacaklarına ve hasta olan kimselerin şifa bulacaklarına işarettir.

Bir kimse aile ferdlerinden ayı bir yerde yaşıyor ve Muharrem ayını da rüyasında görürse; Yunus Peygamberin balığın karnından bu ay da çıkıp kurtulduğu için, rüya sahibinin de gurbetten dönüp ehline kavuşacağına bu rüya işaret eder.

Safer: Bir kimse herhangi bir rüyayı bu ayda görürse; o rüya pek makbul bir rüya değildir. Ancak üzüntü ve stres içinde bulunan bir kimsenin rüyasında safer ayını görmesinin bir zararı yoktur. Eğer rüyayı gören kimse hasta ise şifa bulacağına delalet eder.

Rabiu’l Evvel: Rüyanızda bu ayı görmeniz iyidir. Bir kimsenin rüyasında bu ayı görmesi; kazancının ve ticaretinin sürekli olacağına delalet eder. Bu ayda görülen rüyalar genelde sadık olur ve rüya gören kimsenin de salih bir çocuğu olur. Eğer rüyanın görüldüğü beldenin halkı sıkıntı içinde ise; Halkın üzerinden sıkıntılar kalkar. Eğer o beldenin haklı zulme uğramış iseler; nusrete erişirler ve düşmanlarından intikam almakta gecikmezler. Hz. Peygamber bu ayda doğmuştur. Bundan dolayı da bu ay faziletli bir aydır ve bu ayda görülen rüyalar da önemlidir.

Rebiu’l-Ahir: Eğer bu ayda görülen rüya hayra delalet ederse; görülen rüya geç gerçekleşir. Eğer görülen rüya şerre delalet ederse; bu çabuk gerçekleşir. Kişi rüyasında bu ayı görürse; düşmanlarına galip gelir ya da gelecekte alim olmaya namzed bir çocuğu dünyaya gelir.

Cemaziye’l Evvel: Bir kimse bu ayda rüya görürse; o kimsenin gerek özel gerekse genel işlerinde bir durgunluk olur. Bu ayda görülen rüya ile rüya sahibi bir yakınını veya eşini kaybeder.

Cemaziye’l-Ahir: Bu ayda görülen rüya eğer hayra delalet ederse; gerçekleşmesi geri kalır. Çünkü bu ay neşvü neması olmayan bir aydır.

Recep: Bu ayda görülen rüyalar da çok isabetlidir. Çünkü recep ayında bütün hayır kapıları açılır ve bütün kötülüklere hayra tebdil olunur. Eğer Recep ayında görülen rüyalar hayra yorumlanır ise Allah’ın izni ile aksi değil yorumlandığı şekilde gerçekleşir.

Şa’ban: Şaban ayında görülen rüyalar eğer hayra işaret ediyorsa; o şer veya kötülükten pek fazla zarar görülmez veya ertelenip hiç gerçekleşmeyebilir.

Ramazan: Bu ayda cehennem kapıları kapanır. Bu ayda görülen rüyalar daha çabuk tahakkuk eder. Görülen çirkin rüyaların gerçekleşmesi gecikir. Çünkü Ramazan ayında görülen şerli kötü rüyalar karışık cinsten rüyalardır. Yani bu ayda görülen kötü rüyalara itibar edilmez.

Şevval: Bir kimse bu ayı rüyasında görse; o kimse her türlü kederden kurtularak sevince ve huzura kavuşur. Çünkü şevval ayı bayram ayıdır. Bayram ise sevinç ve huzur demektir.

Zilka’de: Bu ayda görülen rüya bolluğa ve berekete işaret ederse; rüya sahibine misafirliğe gitmemesi tavsiye edilir. Eğer rüya keder ve üzüntüye delalet ederse; rüya sahibinin mukim halinde kendisine hakim olarak da her türlü kötülük ve günah işlemekten sakınması tavsiye edilir.

Zilhicce: Bu ayda görülen rüya eğer yolculuğa işaret ediyorsa; rüya sahibinin yolculuğa çıkması tavsiye edilir. Çünkü Zilhicce ayı mübarek bir aydır. Çünkü bu ayda bayram ve kurban kesme işi vardır.

Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.