Rüyada Allah’ı görmek ne anlama gelir?

Rüyada Allah’ı görmek ne anlama gelir? Başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ekim 2024 14:25
Rüyada Allah’ı görmek ne anlama gelir?

Allah’ ı rüyada görmek farklı şekillerde yorumlanır. Önce şunu bilmek gerekir ki: Kuran-ı Kerim’de “O’nun benzeri hiçbir şey yoktur.” Buyurulmaktadır.

Şimdi bu noktadan hareketle tabircilerin tecrübesine dayanarak bu konuda yaptıkları yorumları değerlendirmeye çalışacağız.

Allah’ı azamet ve celaliyle keyfiyetsiz ve hiçbir şeye benzetmeden rüyasında gören kimsenin bu rüyası hayra işarettir. Böyle bir rüya sahibinin dünyada müjdelenmesi ahireti için de dinin selameti ile yorumlanır. Böyle bir rüyanın aksi; rüya sahibinin kötü akıbetine işaret eder. Özellikle rüyasında Allah’ı gördüğü halde, Allah o kimse ile konuşmazsa; böyle bir rüya gören kimsenin eğer hasta ise kuvvetli bir ihtimalle öleceğine işaret eder. Sapık bir kimsenin böyle bir rüya görmesi; o kimsenin hidayete ermesi ile yorumlanır Çünkü o kimse Allah’ı görmüştür. Zulme uğramış bir kimsenin bu rüyayı görmesi; düşmanlarına karşı muzaffer olacağına yorumlanır.

Bir kimsenin rüyasında Allah’ın sözünü duyduğunu görmesi; bid’at ile yorumlanır. Kişinin rüyasında Allah’ı görmediği halde sözünü işittiğini görmesi; eğer duvar arkasından işitiyorsa; makam ve mevkisinin yükseleceğine işaret eder.

Bir kimsenin rüyasında Allah’ı vasf ve tarif edebileceği bir şekilde görürse; o kimsenin bu rüyası karmakarışık bir rüyadır. Çünkü Allah bu konunun başında mealini verdiğimiz ayetten de anlaşılacağı gibi yarattığı şeylerden hiçbirisine benzemez. Bir kimsenin rüyasında Allah’ı bir mekanda ve herhangi bir şeye benzer şekilde görmesi; o kimsenin Allah hakkında yalan söyleyen ve Allah’a yakışmayacak bir şeyi O’na nisbet eden kimse olduğu şeklinde tabir edilir.

Rüyanızda Allah’ın sizinle konuştuğunu ve konuşma esnasında bakmaya takat getiremediğini görmeniz; Allah’ın size merhamet edeceğine ve nimetlerinden bolca vereceğine yorumlanır.

Rüyasında Allah’a baktığını gören kimsenin; ahirette Allah’ı göreceğine bu rüya delalet eder. Allah’ın misafiri olduğunu veya katında namaz kıldığını gören kimse; Allah’ın rahmeti ile kurtuluşa ereceğine, eğer arzu ediyorsa şehidlik mertebesine yükselmeye, dünya ve ahirette istediği her şeye kavuşacağına işaret eder.

Bir kimsenin rüyasında Allah’ın kendisine dünya eşyalarından bir şey verdiğini görmesi; o kişiye bela ve hastalığın geleceğine yorumlanır. Bela veya hastalık geldiğinde buna sabrederse sevaba nail olur. Bir kimse rüyasında Allah’ın kendisini affedeceğini ve cennetine koyacağını vadettiğini görse; o kimsenin Allah’ın kontrolü altında bulunduğuna ve ondan korkması gerektiğine delalet eder.

Bir kimse rüyasında Allah’ı görüp de O’na bakmaya takat getiremediğini görse, yahut da sadece O’nun arşını veya kürsisini görse; kendisine bir hayrın gelmesine yorumlanır.

Bir kimsenin rüyasında Allah’tan kaçtığını ve Allah’ın da kendisini istediğini görmesi; eğer bu kimse ibadetlerini hakkıyla yapıyorsa bunlardan vazgeçip sapacağına, eğer ana babası varsa onlara asi olacağına ve kendisi köle ise efendisinden kaçacağına işarettir.

Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.