PAKDİL: KLASİK YÖNTEMLERLE, TARIM YAPMA İMKÂNI KALMAMIŞTIR

Yayınlanma:
Güncelleme: 00 0000 00:00
PAKDİL: KLASİK YÖNTEMLERLE, TARIM YAPMA İMKÂNI KALMAMIŞTIR

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş İl Genel Meclisi Üyeleri ile bir araya gelerek bölgelerin sorunlarını masaya yatırdı. Pakdil, İl Genel Meclisi üyelerinin çok önemli görevler üstlendikle

Toplantıda köy yollarının yapılması, stabilize yolların elden geçirilmesi, içme suyu problemleri, eğitime yönelik sıkıntılar ve kuyulara su sayaçlarının takılması mecburiyeti üzerinde duruldu. Kuyulara su sayacı takılma mecburiyetinin getirilmesinin çok önemli gerekçeleri olduğunu belirten TPB Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Pakdil, “Yer altı sularının yoğun kullanıldığı yerlerde çöküntüler ve obruklar oluşmaktadır. Öyle örnekleri var ki, çiftçi bir tarafta ekim dikim yaparken, öbür tarafta devasa çöküntüler olmakta ve ölüm tehlikesi bile yaşanmaktadır. Bu sayaçlar sayesinde yer altı sularımızın ne kadar kullanıldığı ve rezerv durumu ölçülmüş olacaktır. Kullanılan sudan ücret alınmayacaktır” şeklinde konuştu.

DSİ tarafından 12 Kasım 2012 tarihinden bu yana yeraltı kuyularına sayaç takılması uygulamasına başlandığını belirten Türk Parlamenterler Birliği Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Kuyulara artık su sayacı takmadan kullanılmasına izin verilmeyecek. Ayrıca, eski belgeli kuyulara sayaç takılması için de 13 Şubat 2013 tarihine kadar süre verildi. Hemşerilerimiz kuyu kullanma ruhsatların bu tarihte sona ereceğinden belge sahiplerinin bu tarihe kadar ilgili Şubeler kanalıyla Bölge Müdürlüğümüze dilekçe başvuru yaparak kuyularına sayaç takmaları gerekmektedir. Bu tarihe kadar başvuru yapmayanların belge hakkı ortadan kalkacağından kuyuları kapatılacaktır. Böyle bir durumla karşılaşmamak için hemşerilerimiz acele etmelidir” dedi.

Tarımın artık anadan babadan kalma metotlarla yapılma imkânı kalmadığını, küçük arazi parçalarında üretim yapmanın ve para kazanma imkânının bulunmadığını sözlerine ekleyen Nevzat Pakdil, Tarım il ve ilçe müdürlüklerinin çiftçiye her türlü desteği verdiğini, çiftçilerin ilgili müdürlüklere giderek destek almalarının gerekliliği üzerinde durdu. Pakdil, konuşmasında şu hususlar üzerinde durdu:

“Arkadaşlar bir araya gelmek, büyük zorundayız. Tarım arazilerimizi birleştirmek durumundayız. Tarımsal amaçlı kooperatifler kurmalıyız. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, Tarımsal amaçlı kooperatifleri her türlü imkânlarıyla teşvik etmekte olup bunların uyguladıkları projelere teknik, mali ve eğitim yönünden destek vermektedir. Eğer daha çok ürün, daha çeşitli ürün, daha çok Pazar elde etmek istiyorsak bunu yapmak zorundayız. Bakın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız çiftçilerimizi ürünlerinin sigorta ücretlerinin de yarısını ödemektedir. Bu konuda İlçe Başkanlarımızı, İl Genel Meclis üyelerimize önemli görevler düşüyor. İnsanlarımızı örgütleyeceksiniz ve bu desteklerden istifade etmelerini sağlayacaksınız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.