Olgunlaşma Enstitüsü eğitim faaliyetlerine başladı
Bölgesel bazda tarihi, kültürel, yöresel el sanatları, kültürel yaşam ve giyim, yöresel beslenme gibi alanlarda çalışılması için kurulan Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü eğitim faaliyetlerine 1 Ağustos’ta başladı.
Enstitüde Yöresel gıda ürünleri yapımı ve Atık kâğıt ve muhtelif ambalajdan aksesuar yapımı eğitimi verilecek.
Yöresel kültür değerlerini Ar-Ge çalışmalarıyla ülke kültürüne zenginlik olarak kazandıran okul disiplininde, atölye sistemiyle çalışan eğitim kurumları olarak hizmet veren Olgunlaşma Enstitüleri Kahramanmaraş mutfağını haklı gururu olan ürün yelpazesini tanıtmak ve tattırmak, geçmişle geleceğimizin köprüsünü kurmak için eğitimlere başlıyor. Bu çerçevede kurum yetkililerinden kamuoyuna yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
YÖRESEL GIDA ÜRÜNLERİ YAPIMI VE ATIK KÂĞIT-MUHTELİF AMBALAJDAN AKSESUAR YAPIMI KURSU VERİLECEK
Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsünde faaliyetine başlanılacak olan Yöresel gıda ürünleri yapımı kursu ile eğitim faaliyetlerine 1 Ağustos’tan itibaren başladık.
Kahramanmaraşlı, yazdan kışa kıştan yaza geçiş süreçlerinde zahra tutar, tarhanasını, dövmesini, biberini, salçasını, sebze kurularını, turşusunu, ilende reçellerini, şırasını, peynirini, bulgurunu sabırla, sebatla ve sevgiyle kilerine yerleştirir.
Amacımız, Kahramanmaraş mutfağını haklı gururu olan ürün yelpazesini “Hijyen-Sanitasyon- Kritik Kontrol” nokta analizleri gibi teknik konuları önemseyen bütün bu ürünleri; “Olgunlaşma Enstitüsü güvencesinde tanıtmak ve tattırmak, geçmişle geleceğimizin köprüsünü kurmak ve kültürel değerlerimize sahip çıkan bir toplum kazandırmak.
Aynı tarihte başlayacağımız “Atık kâğıt ve muhtelif ambalajdan aksesuar yapımı” kursunda ise;
İsrafın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan Atık kâğıt ve muhtelif ambalaj kursu kapsamında Emine Erdoğan hanımefendinin “Sıfır Atık” projesinden yola çıkarak 01 /08/2008 tarihinde açtığımız kursumuzda hafta içi üç gün, günlük sekiz saat üzerinden eğitim verilecektir, modülümüz 192 saat olup kursumuzda kursiyerlerimiz tekniğe uygun kalıp hazırlama, kesilen kâğıtları örme, örülen parçaları dikerek birleştirme, süsleme ve günlük yaşamda kullanma bilgilerini uygulamalı olarak alacaktır. Bu günün geri dönüşümü geleceğin teminatıdır anlayışıyla temiz şehir, mutlu aile düşüncesiyle kursiyerlerimiz küçük ve büyük işletmelerde çalışabilme, atölyelerde, kendi işlerinde ve sanat evlerinde iş imkanı bulabileceklerdir, ayrıca her öğrenci bir proje üzerinde çalışma yaparak yarışmalara katılabilecektir, başarılı bulunan üç kursiyerimize ödül verilerek onura yapılacaktır, çevremi temiz tutar ev ekonomisini yükseltirim anlayışı hakim olunacaktır, kursumuza katılmak isteyen sanat sever geri dönüşümcü kursiyerlerimizi Olgunlaşma Enstitüsüne bekliyoruz.
Bu bağlamda alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları ve hizmet sektöründeki gelişmeler doğrultusunda mesleki yeterlilikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.