Öğretmen eğitimindeki problemler
Kahramanmaraş Sütçü imam Üniversitesi (KSÜ) Eğitim Fakültesi öğretmen okullarının kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında “Öğretmen Eğitimindeki Problemler” konulu panel düzenledi.
KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını Rektör Prof Dr. Durmuş Deveci yaptı. Rektör Deveci,”1848 yılında muallim yetiştirme okulları olarak başlayan ve sonrasında eğitim fakültesi adını alan ve günümüze öğretmenlerimizi kazandıran bu okulların tek görevi bir insanın sadece eğitimine katkıda bulunmak değil aynı zamanda ahlaki koşullarının oluşmasına da katkı sağlamaktadır” diye konuştu. Rektör Deveci, öğretmenlere eğitim konusunda büyük görevler düştüğünü söyleyerek, Peygamber Efendimizin “Kolaylaştırın zorlaştırmayın, sevdirin nefret ettirmeyin” hadisini de hatırlattı. Öğretmenlerin nitelikli bireyler yetiştirmedeki rolünü kendi okul hayatından örnekler vererek anlatan Rektör Deveci, “Geleceğin öğretmenleri olan sizler öğrencilerinizin hem öğretmeni hem sırdaşı olun” tavsiyesinde bulundu.
KSÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Can da kısa bir selamlama konuşması yaptı. “Etkili, yetkin ve lider öğretmenlere ihtiyaç var” diyen Dekan Can, artık sadece eğitim fakültesinden mezun olmak değil, lisansüstü eğitimlerle kendini geliştirmek ve çağa ayak uydurmak gerektiğinin altını çizdi.
Emekli Öğretmen Yaşar Alparslan ise eğitimin medreselerde başlayıp günümüze kadar gelen tarihi hakkında bilgiler verdi.
Açılış konuşmalarının ardından panele geçilirken, panelin moderatörlüğünü KSÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.
“Öğretmen Eğitimindeki Problemler” konulu panelde ilk sözü alan KSÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cengiz Özmen dünyada yürütülen eğitim-öğretim aşamalarına ilişkin bilgiler verirken, eğitimin sadece ders anlatmak değil ahlaklı insanlar olmayı da öğretmesi bakımından kutsal bir meslek olduğunu vurguladı. KSÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Gülay Bedir ise geçmişte başka bölümlerden öğretmen alınmasının yanlışlığına değinirken, eğitim fakültesi dışında öğretmen alımlarının niteliği düşürdüğüne dikkat çekti. Son olarak söz alan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, öğretmenliğin sadece para kazanmak için yapılabilecek bir meslek olmaması gerektiğini ve para odaklı çalışıldığında ideallerinden uzaklaşıldığını söylerken, öğretmen alımlarındaki staj ve mülakat değerlendirmeleri hakkında öğrencilere bilgiler verdi.
Etkinlikler kapsamında panel oturumunun ardından, KSÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri tarafından, hayat bilgisi dersinde çocuklara kişisel temizlik konusunda diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak amacıyla hazırlanan drama etkinliği katılımcıların beğenisini kazandı.
KAYNAK: Maraştanhaber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.