Mobilyacıların çağrısına kulak verin!

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ağustos 2020 17:27
Mobilyacıların çağrısına kulak verin!

Mobilyacıların çağrısına kulak verin!

Kahramanmaraş’ta mobilya sektöründe faaliyet gösteren firma ve esnaflarla yaptığımız röportajda, sektörün sıkıntılarını dinledik. Mobilyacılar sektörün en büyük sorununun ihtisas sanayi sitesi eksikliği olduğunu vurguladı. Acilen Kahramanmaraş’a Mobilya İhtisas Sanayisinin yapılması gerektiğini söyleyen mobilyacılar, yetkili kurum ve kuruluşlardan bu çağrılarını dikkate alması gerektiğini söyledi.

Bağrıaçıklar Doğan hırdavat şirket müdürü M. Mazhar Bağrıaçık: “Bizim sektörümüz yoğun emek isteyen zahmetli işçiliğin bulunduğu katma değeri olan ve il ekonomisine, istihdama katkı sağlayan sektördür. Hedeflerimizin başında kentimizin de mobilya markalarının çıkması ve ülke genelinde adımızdan bahsedilmesini sağlamak var” dedi.

Sektör çeşitliliği hususunda gerekenleri analiz etmek ve bu analiz neticesinde yeni yatırımlar için alt yapıda gereken aksesuarları temin ederek üreticilerimizin hedefleri istikametinde partner firma olarak hizmetimizi şekillendiriyoruz” diyen Bağrıaçık; Bugün mobilya sektöründe isminden söz ettiren illerimiz ve firmalarımız var, baktığımızda başarıya ulaşmalarının temelinde yatan unsurun birlik ve beraberlikle çeşitliği artırmaları ve guruplar halinde entegre çalışarak ihtisaslaşmalarıdır” ifadesini kullandı.

SEKTÖRÜN BÜYÜK SORUNLARI VAR

Bağrıaçık, “Tabi sanayide olan arkadaşlarımızın sorunları da var. Bu sorunları da inşallah zaman zaman bir araya gelerek değerlendireceğiz. Bu dava bu sıkıntı bizim davamız bizim sıkıntımızdır, gerekirse her platformda sesimizin çıktığı her yerde dile getireceğiz. Sanayideki arkadaşlarımızın en büyük ihtiyacı ise, mobilya ihtisas sanayi sitesi kurulmasıdır. Türkiye’de 34 tane ihtisas organize sanayi bölgesi var. Mobilya sektörümüz için bunlardan 4 tanesi Bursa’da. 1 tanesi İnegöl’de ve Kahramanmaraş ’tada bir adım atılmalı artık” dedi.

Bağrıaçık “Bu organize sanayi bölgeleri ve sektörel ihtisaslaşma yapılmış bölgelerde devlet, burada üretim yaparsanız size teşvik veririm diyor. SGK’da yüzde 75 kadar destek söz konusudur. Kurumlar vergisinin yüzde 75, yurt dışı seyahatlerinin yüzde 75’ini kadar destekliyor. Kahramanmaraş’ta ihtisas sanayi bölgesi kurulursa bu destekleri bizde alırız.  Türkiye 6 bölgeye ayrılmış. Birinci, ikinci derece kalkınma bölgeleri gibi desteklerin verilme oranları belirlenmiştir. Kahramanmaraş’ta beşinci bölgede, burada yüzde 50 civarında destek söz konusu” olduğunu ifa etti.

“BU ÇAĞRIYI DİKKATE ALIN”

Dile getirmek şehrimiz ve sektörümüz adına bizim borcumuz diyen Bağrıaçık, “İhtisas sanayi sitesi kurulması, firmalarımızın bilgi paylaşımı yeni iş geliştirme, uluslararası araştırma verimliliğin artırılması, bölgenin çekim merkezi olması adına önemli destekler geliyor. Kahramanmaraş olarak Firmalarımız büyüdükçe şehirde sağlanan istihdam aratacaktır” ifadelerini kullandı. Bağrıaçık son olarak, Kahramanmaraş’ta mobilyanın hak ettiği yerden çok uzakta olduğunu bunu aşmak için yüksek istişare kurulu oluşturulması, daha sonra bir konsey altında birleşmeyi bu konseyin belirleyeceği yol haritası üzerine çalışmaların devam ettirilmesini gerektiğini kaydederek “Büyükşehir, Onikişubat, Dulkadiroğlu Belediye Başkanlıklarını, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı, Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanlığı, KOSGEB Müdürlüğü ve OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı bu çağrı dikkate almalarını rica ediyorum,” dedi.

 

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.