Milyonlarca emekliye zam gelecek mi? Beştepe'de kritik toplantı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Maliye Bakanı, emekli maaşlarına zam için Beştepe'de kritik toplantı yapacak. En düşük emekli maaşı 10 binden 12 bin liraya çıkarılabilir. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Temmuz 2024 17:32
Milyonlarca emekliye zam gelecek mi? Beştepe'de kritik toplantı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler ve AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekli maaşlarına zam hazırlığı için Beştepe'de saat 15.30'da bir araya gelecek.

Bu toplantı, yaklaşık 4 milyon emekliyi ilgilendiren önemli bir zam gelişmesini ele alacak. 6 aylık enflasyon verilerine dayanarak, emekli maaş zam oranı yüzde 24,73 olarak belirlendi. Ancak, bu enflasyon zammı kök aylıklara uygulandığında, kök aylığı 7 bin 710 lira ve altında olan emeklilerin maaşı, zamma rağmen en düşük aylığın altında kalıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının artırılması için Beştepe'de saat 15.30'da bir toplantı yapacak. Kulislere yansıyan ilk bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin liraya çıkarılması planlanıyor.

En düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12-13 bin lira seviyelerine yükseltilmesi beklenirken, diğer emeklilere de zam yapılması öngörülüyor.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.