Migren hastaları, artık baş çatlatan ağrıları çekmeyin! Koyun Otu
Şifalı bitkilerden Koyun Otu, Koyun Otu nasıl kullanılmalı,Koyun Otu faydaları, Koyun Otu, Koyun Otu nedir?
Koyun Otu
Diğer Adları: kızıl yaprak, kuzu pıtrağı, fıtık otu, kasık otu.
Hasat zamanı ve şekli: bitkinin toprak üstü kısımları çiçeklenme döneminde biçilir.
Kurutma Usulü: gölgede.
Kullanma Usulü: iki tutam kuru toz bitki yarım lt suda haşlanır. Uzun süre demlenir. Yemeklerden önce 1’er çay bardağı içilir.
Kullanılan Kısımlar: toprak üstü kısımlar.
Şifası: hazımsızlığı giderir, ishali keser, kabız yapıcı, idrar arttırıcı (kökler), ses kısıklığını giderir, yara iyileştirici, boğaz ağrıları, faranjit, anjin, migrende faydalı, kanamaları durdurucu, aşırı adet kanamalarını dindirici, basur kanamalarında kullanılır, hatiplerin sesini düzgünleştirir.
Zehirlilik durumu: yoktur.
Yetişme Ortamı: nemli orman kenarları, çalılıkların diplerinde bulunur.
Muhteviyatı: tanen, acı maddeler, müsilaj, phistosterol, silikatlar, uçucu yağ, nikotin asidi vs.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.