MEB ilahiyatçılar için formül arıyor
Danıştay’ın ‘İlahiyat fakültesi mezunları, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği’ne atanamaz’ kararı büyük tepkiye yol açtı.
Danıştay, ilahiyat fakültesi mezunlarının din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak atanabilmesini sağlayan düzenlemenin yürütmesini durdurmuştu. Bu kararın ardından değişikliğe gitmek durumunda kalan Milli Eğitim Bakanlığı, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğine atanabilecekler listesinden ilahiyat fakültesi mezunlarını çıkardı. Değişiklikle ilahiyat mezunları yalnızca imam hatip okullarında meslek derslerine girebilecek.
Şimdiye kadar formasyonla din kültürü ve öğretmenliğine atanabilme hakkı elde eden ilahiyatçılar karar sonrası ayağa kalktı. Seslerini duyurmak için harekete geçen ilahiyat temsilcileri, Meclis’teki siyasi partiler ile sendikalarla bir araya geldi. Bu görüşmelerin ardından MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı yetkililerininş kararı yeniden gözden geçirip çalışma yaptığı öğrenildi.
İlahiyat fakültesi mezunları temsilcilerinden Ayşe Koç Fındık, kazanılmış haklarının geri alınmak istenmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Fındık “Halihazırda mezun sayımız 60 bin. Ciddi bir mağduriyet yaşayacağız.
Kimin KPSS puanı yüksek olursa o atansın diyoruz” dedi. Danıştay’ın durdurma kararı, 2016’da din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği mezunu Muhammed Eren İncegöl’ün açtığı davanın sonuçlanmasıyla verilmişti.
KAYNAK:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.