Marka bilinci aşılanmalı

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ekim 2019 13:23
Marka bilinci aşılanmalı

Bertiz Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Başkan Yardımcısı Erdoğan Eryılmaz, bölgenin hatırı sayılır bir konumda olduğunu ve ürünlerin tamamen doğal haliyle nihai tüketiciyle buluşturulduğunu söyledi.

Bölgenin, yapılan tarımsal faaliyetler ile tanınması ve Bertiz isminin duyulduğunda güven verdiğine değinen Erdoğan Eryılmaz; “Bertiz bölgesi Kahramanmaraş’ta bağcılık, şıra ve cevizle tanınan bir bölge. Havası ve iklimi Kahramanmaraş’ta hatırı sayılır bir konumda. Meyvecilik konusunda mükemmel, Bertiz denildiği zaman insanlarda güven sağlamış bir bölge akla geliyor. Biz yöre halkının ürettiği doğal ürünleri bir şenlik şeklinde Kahramanmaraş insanlarına tanıtmayı hedefliyoruz. Unutulan lezzetleri tattırmak ve bölge insanının üretmiş olduğu ürünleri tamamen doğal haliyle üreticiden tüketiciye direkt ulaştırmak, ilerleyen yıllarda da geliştirerek daha yüksek hedeflere ulaştırmak niyetindeyiz. Günümüzde doğal ürünleri bulmak güçleşti, tamamen glikoza bağlı ürünler hayatımızda yer ediniyor. Glikozun insan sağlığına verdiği zararları biliyoruz. Biz insanlar üretsin, üretilen ürünleri bu şenlikte Pazar ile buluştursun. Kahramanmaraş’ta geleneksel hale getirilmesi planlanan bu şenliği insanlar bekleyerek üreticinin, tüketicinin bir araya gelip marka olması bilincine varmasını istiyoruz” vurgusunu yaptı.

Bertiz adının ecdat mirası olduğu sivil toplum örgütleriyle bu ismi yaşattıklarını belirten Eryılmaz; “Bertiz denince Samimiyet, vatan sevgisi, toprak, hasret ve özlem aklımıza gelir. Bölgenin insanına göre Bertiz bir aşktır. Toprağını, havasını, suyunu ve samimiyeti sever. Bertiz ismi resmi olarak yok lakin ecdadımızdan gelen bu ismi Bertiz’e ait olan sivil toplum örgütleri olarak devam ettirme gayretindeyiz. Biz bölgemizi sevdiğimiz gibi vatanımızı ve tüm İslam dünyasını da seviyoruz” dedi.

Kabarcık üzümünün eşsiz bir aromaya sahip olduğunun altını çizen Eryılmaz; “Tadıyla, kokusuyla, görüntüsüyle ağza girmesinden itibaren damakta bırakmış olduğu eşsiz aromasıyla marka bir üründür ve bu ürün Osmanlı padişahlarından Yavuz Sultan Selim’e bir kere yemek nasip olmuş. Padişahın atfettiği bir söz vardır ki; “bu cennet meyvesini yemek bana bir kez nasip oldu siz o kadar şanslısınız ki her zaman yiyorsunuz” der. Kabarcık üzümüne bu aromayı veren bölgenin havası ve toprağıdır” dedi.

Bölgede yapılan tarımsal faaliyetlerin desteklenerek daha ileri noktalarda başarı sağlayacağını belirten Eryılmaz; “Tarım ve hayvancılığı bir arada tutmak lazım. Bölgemizin arazi yapısı dağlık ve engebeli bölgelerden oluşuyor. Bahçe kültürü yaygın ama parçalar halinde. Bunları birleştirmek mümkün değil ama üretim değerlerini özel sektör ve kooperatifçe toplama merkezi oluşturularak meyvelerin sınıflandırılması akabinde iç piyasaya sunulması gerekiyor. Aynı zamanda bizim yaylalarımız küçükbaş hayvancılığa çok elverişli. 7 ay boyunca meralarda beslenebiliyor. Bölgede ki hayvancılığa yönelik teşviklerin yapılması gerekiyor. Bölgedeki keven ve otların besin değeri çok yüksektir. Hayvanlar bölgeye ulaşmasıyla hızlı bir şekilde gelişim gösteriyor. İklim şartları da buna müsait. Bu alanda direkt destekler verilmeli. Verilen destekler ehliyet sahiplerine verilmeli. Bu da ziyadesiyle şehrin ekonomisine ciddi katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Yapılacak olan festivale Kahramanmaraş halkını beklediklerini, lezzet şölenine davet eden Eryılmaz; Tüm Kahramanmaraş halkını cumartesi ve Pazar günleri demokrasi meydanini lezzet şölenine bekliyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.