MAHÇİÇEKTEN BASIN AÇILAMASI
1980’li yıllarda Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı’nda (DPT) Uzman olarak başlayan bürokratik hayatımızda hem ülkemiz için hem de doğup büyüdüğümüz, aşını ekmeğini yediğimiz memleketimiz Kahramanmaraş için gücümüzün yettiğince çalıştık, kentimize kat
Bu bağlamda; 80’li yıllarda Kahramanmaraş’a özel sektör yatırımlarının yönlendirilmesi noktasında ciddi katkılarda bulunduk. Bu arada şunu da gururla ifade etmemiz gerekir ki, Kahramanmaraş sanayicisi, kullandığı teşvikleri ile devlet yatırımlarını çok isabetli ve istismar etmeden kullanmış ve Kahramanmaraş’ı hatırı sayılır bir sanayi kenti haline getirmişlerdir. Ayrıca Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı’nda çalıştığımız o yıllarda kamu yatırımlarında da kentimizin maksimum düzeyde pay almasında katkıda bulunduk.
Kahramanmaraş ve Kahramanmaraşlı’ya hizmeti kendimize o yıllarda da misyon edinmiştik. Daha sonra BOTAŞ Genel Müdür Vekilliği yaptığımız dönemde de doğalgazın Kahramanmaraş’a getirilmesi hususunda kentimize öncelik verilmiş ve Gaziantep’ten daha önce doğalgazın kentimize getirilmesi sağlanmıştır. Açıktır ki, Doğalgaz Müdürlüğü Kahramanmaraş’tadır ve komşu illerde buraya bağlıdır.
1999 – 2002 yılları arasında Kahramanmaraş Belediye Başkanlığımız döneminde kentimizin “yaşanılabilir kentler” düzeyinde yer almasını temin bakımından en önemli projelerimden biri olan “Karasu projesi”ni, “kent bilgi sistemi” ve “Kahramanmaraş’ı gelecek yüzyıllara hazırlayacak” bütün gelişme hinterlandını içine alacak geniş kapsamlı bir imar planı çalışmasını başlattık.
Değerli Arkadaşlarım;
Kamuoyu nezdinde de herkesin malumudur ki, daha Ak Parti henüz kurulmadan Sayın Başbakanımızla beraber olup ilk yola çıkan Belediye Başkanlarından ilki olmanın gururunu yaşadık. Hem de bizimle beraber 14 Belediye Başkanı ve meclis üyelerimizle beraber, Başbakanımızın kutlu yürüyüşünde yanında yer aldık.
Aynı zamanda parti kuruluş çalışmalarının gerçekleştirilmesinde ve il teşkilatlarının oluşturulmasında yer aldık.
Belediye Başkanlığımız devam ederken yapılan milletvekilliği genel seçimlerinde aday olmak durumunda kaldık ve bu çalışma dönemimizde de kentimizin geleceğiyle ilgili projelerin realize edilmesinde gayret gösterdik.
Şunu açıkça belirtmem gerekir ki; Biz büyük projelerin misyonunu üstlenmiş durumdayız, yani kısaca ifade etmem gerekirse "Biz eserlerle konuşuyoruz!”
Artık klasik yol, su belediyeciliği tarihte kalmıştır. Kahramanmaraş’ı sadece lokal bazda değil küresel alanda da bir çekim merkezi yaparak yeni bir imajla, büyük ölçekli proje ve etkinliklerle inşallah batıdaki büyük metropollerle yarışır hale getirmeliyiz. Çünkü artık büyük ölçekli proje ve etkinlikler, modern kentin imaj yapıcıları olarak ön plana çıkıyor.
Küresel çekim merkezi olmak isteyen ve bu amaçla imaj yenilemek isteyen kentler, global ölçekli ve kentin geleceğini yüzyıllara taşıyacak proje ve etkinlikleri bir zorunlu bir gereklilik olarak görüyor ve kıyasıya rekabet olduğunu görüyoruz. Biz Kahramanmaraş olarak kendimizi bu rekabetin içine girdirmeye mecburuz.
Zoru başaracağız… İnşallah el birliği ile Kahramanmaraş’ı yeniden kendi öz ruhu ile buluşturacağız. Bir yandan modern bir Kahramanmaraş inşa ederken tarihi yeniden gün yüzüne çıkartacağız ve kaybolan kent ruhunu yeniden inşa edeceğiz. Biliyorsunuz biz millet olarak, tarihte dünyaya emsal olacak kentler inşaa ettik, yine yaparız. Onların izinde yürüyerek, kendimize güvenerek “Kahramanmaraş’ın çehresini değiştireceğiz”.
Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi; Gelişmekte olan ülkeler, küresel sahnede boy gösteren şehirlerini dünya kenti yapmak, küresel çekim merkezi haline getirmek için çaba sarfediyor. Bu şiardan yola çıkarak Kahramanmaraş’ın Milenyum’a uygun şartlarda bir kent olması için ufuk, bilgi, birikim ve donanımımızla tekrar memleketimin hizmetine sunmak ve kafamızdaki modelleri uygulamaya yansıtarak, kentimizi hem ülke hem de “uluslararası yaşanılabilir kent” ölçeğinde “model bir kent” yapma yolunda tekrar göreve talip olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adayı oluyoruz.
Özet olarak; Kahramanmaraş’ı gelecek yüzyıllara hazırlamak, bir başka ifade ile modern manada kentsel gelişme alanında Kahramanmaraşımızı hem ülke ölçeğinde hem de dünya standartlarında yaşanılabilir kentler listesinin en ön sıralarında yer almasını sağlayacak çalışmaları yapmak istiyoruz. Esasen modern manada model olabilecek kentleşme çalışmalarının odak noktası da bu olmalıdır. Bunu yapacak bilgi birikimi ve donanımızla beraber takım çalışması ruhu ile ekipler oluşturacağız. Bu amacımızı inşallah kent halkımızın da katkılarıyla “katılımcı belediye yönetimi anlayışı” ile gerçekleştireceğiz.
HANEFİ MAHÇİÇEK KİMDİR?
- 1953, Kahramanmaraş doğumlu.
- Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu.
- ABD Western Illinois University - Ekonomik Kalkınma ve Bölgesel Planlama Alanında Master (İngilizce)
- Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Uzmanı. (Planlama uzmanı)
- BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Müdür Vekili.
- Kahramanmaraş Belediye Başkanı.
- 22. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili.
- Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi.
- Ak Parti Genel Merkez, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı.
- İyi derecede İngilizce, orta derecede Fransızca ve Arapça biliyor.
- Evli, 3 çocuk babasıdır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.