Lezzet Rekoru Kırdı! Artık Dışardan Börek Almayacaksınız: Hamur Açmadan 5 Dakikada Börek Sultan Kebabı

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ekim 2023 11:54
Lezzet Rekoru Kırdı! Artık Dışardan Börek Almayacaksınız: Hamur Açmadan 5 Dakikada Börek Sultan Kebabı
Yazı İşleri Müdürü

Lezzetin Sultanı! Saklı Tavuklu Börek (Sultan Kebabı) tarifiyle sofralarınıza şıklık ve lezzet katın. Yumuşacık yufkalar, baharatlarla harmanlanmış tavuk, sarımsaklı yoğurt ve tereyağının muhteşem buluşmasıyla enfes bir tat deneyimi sizi bekliyor.

Enfes bir lezzetin kapısını aralamaya hazır mısınız? İşte size yedikçe yemek isteyeceğiniz, özel bir tarif: Saklı Tavuklu Börek, Sultan Kebabı olarak da bilinir. Hem kolay hem de lezzetli bu tarifle sofralarınıza şıklık ve lezzet katmaya hazır olun.

MALZEMELER:

2 tane yufka

2 tane tavuk göğsü

3 tane kırmızı biber

4 tane kapya biber

Tuz, pul biber

Yağ

Sarımsaklı yoğurt

Tereyağı, toz pul biber

lezzet-rekoru-kirdi-artik-disardan-borek-almayacaksiniz-hamur-acmadan-5-dakikada-borek-sultan-kebabi.jpg

YAPILIŞI:

Tavuk göğüslerini tüm olarak iyice haşlayın ve suyunu kullanmak üzere ayırın.

Diğer taraftan kırmızı biberleri ve kapya biberleri iri kıyım şeklinde doğrayın ve tavada hafifçe kızartın.

Haşlanan tavukları didikleyerek hazırladığınız biberlerin üzerine ekleyin ve birlikte 5 dakika kadar kızartın.

Tavuklu karışımı yufkaların içine yerleştirin ve sigara böreği gibi sararak fırın tepsisine dizin.

Üzeri güzelce kızarana kadar önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra tavuk suyuna batırarak yufkaların yumuşamasını sağlayın.

Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağıyla yapılmış toz pul biber karışımını gezdirin.

Afiyet olsun!

Bu nefis Sultan Kebabı tarifiyle, sofralarınızı şenlendirin ve sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatın. Tarifinizi özgün ve unutulmaz kılan sırlar, sevgiyle yapılan dokunuşlar ve lezzetli anılarla dolu olsun!

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.