KSÜ’de 2019 Uluslararası İleri Mühendislik Teknolojileri Sempozyumu
KSÜ, ISADET 2019 Uluslararası İleri Mühendislik Teknolojileri Sempozyumu’na ev sahipliği yapıyor
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde, Onikişubat Belediyesinin katkılarıyla 02-04 Mayıs 2019 tarihleri arasında “Uluslararası İleri Mühendislik Teknolojileri Sempozyumu” (International Symposium on Advanced Engineering Technologies-ISADET 2019)" gerçekleştiriliyor.
KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen ISADET 2019 açılış programında konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, KSÜ Olarak ISADET 2019’a ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kâinatın muazzam ve muntazam bir düzen ve ahenk içerisinde yaratıldığını belirten Rektör Can, “Her şey bir hesap ve intizam içerisindedir. Bu olgu hendese ve mühendislik alanlarında çalışanlara büyük ilhamlar vermekte, makine, elektrik, inşaat, bilişim ve benzeri alanlarda çalışan ve çalışacakların sorumluluklarını arttırmakta, bütün bunlar bu alanların önemini gözler önüne sermektedir.” diye konuştu.
“Nesnelerdeki ve eşyalardaki hesap ve intizam mimari eserleri, kelimelerdeki ahenk şiirleri, seslerdeki ahenk ve insicam musikiyi ortaya çıkarmaktadır.” diyen Rektör Can, “Mühendislik alanında çalışanların daha fazla çalışarak ve üreterek bu konuda eserler üretmeye devam etmeleri gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.
Sempozyumun verimli geçmesi temennisinde bulunan Rektör Can, ISADET 2019’un düzenlenmesinde emeği geçen Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi yönetimine ve çalışanlarına dünyanın farklı ülkeleri ve Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden gelen akademisyenlere katkıları için teşekkür etti.
KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünsal ise sempsyum hakkında bilgiler vererek, destek ve katkıları için KSÜ Rektörlüğü ve Onikişubat Belediyesine teşekkürlerini sundu.
Açılış konuşmalarının ardından KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlileri Alper Şakalar ve Dr. Arzu Mustafayeva tarafından müzik dinletisi sunuldu.
ülkeden yaklaşık 200 katılımcının yer aldığı sempozyum süresince 273 sözlü bildiri ve 47 poster sunumu gerçekleştirilecek. 2 gün boyunca Kahramanmaraş’a özgü değerlerin adlarının verildiği (Cahit Zarifoğlu, Senem Ayşe, Yedikuyular, Ashab-ı Kehf, Başkonuş, Dondurma, Pulbiber, Linyit) 8 farklı salonda gerçekleştirilen ISADET 2019 4 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilen Kahramanmaraş gezisinin ardından son bulacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.