Kahramanmaraş'taki Toprak Ana Heykelinin Anlamı Nedir?
Kahramanmaraş'ta Onikişubat Belediyesi tarafından 23 Nisan'da açılacak olan bir sergi alanına 25 metre yüksekliğinde ve 23 metre genişliğinde "Toprak Ana ve Anadolu Köylüsü" temalı heykelin inşa edildiği duyuruldu. Detaylar haberimizde.
Bu yeni heykelin, şehrin yeni sembolü olması amaçlanıyor.
Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, 50 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek organizasyon çerçevesinde kentteki hazırlıkların devam ettiği vurgulandı.
Kaski Uyardı: Kahramanmaraş'ın O İlçesinde Şebeke Suyunu İçmeyin!
Malatya'da 5 Büyüklüğünde Deprem: Kahramanmaraş'ta da Hissedildi!
Açıklamada, şehrin turizm geleceğine katkıda bulunacak projelere önem verildiği ve bu kapsamda EXPO 2023 Sergi Alanı'na Cengiz Aytmatov'un "Toprak Ana" kitabından ilham alınarak, doğal tarım konularına dikkat çekmek amacıyla "Toprak Ana ve Anadolu Köylüsü" temasını yansıtan kinetik bir heykelin yapıldığı belirtildi.
Sanatçılar tarafından EXPO 2023 için özel olarak tasarlanan, 25 metre yükseklik ve 23 metre genişliğe sahip olan bu kinetik heykelin, kollarıyla toprağa tohum serpmeyi simgelediği ve ziyaretçilere doğaya dönüş, organik tarım ve köylü Türk insanının toprakla olan ilişkisini aktarmayı hedeflediği ifade edildi.
Kahramanmaraş'ta Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Değişti: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Atamalar!
EXPO 2023'e özel olarak tasarlanan bu heykelin, Kahramanmaraş'ın yeni sembolü olması planlanıyor. Toprağın doğal yöntemlerle işlenmesini kinetik bir şekilde anlatan bu çalışma aynı zamanda doğaya dönüş, organik tarım ve köylü Türk insanının toprakla olan bağını Anadolu Köylüsü illüstrasyonu üzerinden ziyaretçilere sunmayı amaçlıyor.
Etkileyici 'Toprak Ana' figürü, çevresinde dönerek hareket eden kollarıyla toprağa 'tohum' serpmeyi simgeliyor.
Ayrıca, bu figür yıkım ve yeniden doğum tanrısı olarak da bilinmektedir.
KAYNAK: Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.