Kahramanmaraş’taki baraj doluluk oranı yüzde 30’a geriledi

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ocak 2025 15:13
Kahramanmaraş’taki baraj doluluk oranı yüzde 30’a geriledi

Kahramanmaraş'ta baraj doluluk oranları yüzde 30'a düşerken, beklenen yağışlar su kaynakları için kritik rol oynayacak. Yetkililer, su tasarrufu konusunda uyararak, yaz aylarında su sıkıntısının artabileceğine dikkat çekiyor.

Kahramanmaraş’ta su kaynakları ciddi bir tehlike altında! Şehirdeki barajların doluluk oranı yüzde 30’a kadar düştü. Şubat ve Mart ayında beklenen yağışlar, su seviyelerini kurtarmak adına hayati öneme sahip.

Türkiye’nin en zengin su kaynaklarına sahip olan Kahramanmaraş, dünya genelinde de üçüncü sırada yer almasıyla dikkat çekiyor. Ancak bu yıl, yağışların beklenen seviyelere ulaşmaması, barajlardaki su rezervlerini olumsuz etkiledi. Geçen yıl yüzde 55 olan baraj doluluk oranı, bu yıl yüzde 30’a geriledi.

Durumun ciddiyetini değerlendiren Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer’in başkanlık ettiği 2025 yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda, Devlet Su İşleri (DSİ) Kahramanmaraş Bölge Müdürü Kazım Doğru, barajlardaki su seviyeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kazım Doğru, yağış miktarındaki azalmaya dikkat çekerek, “Barajlardaki su seviyelerinin düşüşü büyük bir sorun oluşturuyor. Şubat ve Mart aylarında beklenen yağışlar, bu durumu düzeltme noktasında kritik rol oynayacak. Yağışların gerçekleşmesi, baraj doluluk oranlarını iyileştirebilir” dedi.

Su tasarrufu konusunda halkın daha bilinçli olması gerektiğini belirten yetkililer, aksi takdirde yaz aylarında su sıkıntısının daha da derinleşebileceği uyarısında bulundu. Uzun vadeli çözüm önerilerinin devreye alınmaması halinde, su krizi riski artacak gibi görünüyor.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.