Kahramanmaraş'ta Sazan Sarmalı Dolandırıcılığı: 9 Dakikada 572 Bin TL Kayıp

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Eylül 2023 17:46
Kahramanmaraş'ta Sazan Sarmalı Dolandırıcılığı: 9 Dakikada 572 Bin TL Kayıp
Yazı İşleri Müdürü

Sazan sarmalı dolandırıcılığına dikkat! Muş'tan Kahramanmaraş Elbistan'a yolculuk eden iki vatandaş 572 bin TL dolandırıldı. Detaylar haberimizde!

Muş'tan Kahramanmaraş'a araç almak amacıyla gittiği yolculuk sonucunda bir kişi, son dönemlerde artış gösteren 'sazan sarmalı' adı verilen dolandırıcılığa düşerek 572 bin TL'lik bir zarara uğradı.

'Sazan sarmalı' dolandırıcılığı, araç alım satım işlemlerinde alıcı ve satıcı rolü üstlenen dolandırıcının, birden fazla kişiyi aynı anda dolandırdığı bir yöntem olarak bilinir. Bu yöntem genellikle internet üzerinden gerçekleştirilir ve dolandırıcı, habersiz iki kişiyi aynı anda oyalayarak dolandırır. Bir yandan satıcı gibi davranan, diğer yandan da alıcı kılığına giren dolandırıcı, mağdur kişilerin birikimlerine göz dikerek onları kandırır.

mustan-kahramanmarasa-arac-alma-hikayesi-572-bin-tllik-dolandiricilik.jpg

Emniyet birimleri, vatandaşları bu tür dolandırıcılıklardan korumak için araç alım satımı gibi internet üzerinden yapılan işlemlerde daha dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunmuştu. Ancak son yaşanan olaylar, bu uyarıların pek dikkate alınmadığını gösteriyor. Örneğin, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde bir vatandaş, ilana koyulan bir aracı satın almak istedi ve fiyatta anlaştıktan sonra ilçeye geldi. Ancak telefonun diğer ucundaki alıcı rolündeki dolandırıcı, Muş'tan gelen kişiden aracın parasını farklı bir isme göndermesini istedi. Muşlu vatandaş, dolandırıcının yalanına inanarak parayı gönderdi ve 572 bin TL'yi kaybetti. Aracın asıl sahibi, parasını alamadığı için devir işlemini gerçekleştirmedi.

Başka bir dolandırıcılık olayı ise Erzurum'da meydana geldi. Bir işçi olan G.Ç., internet üzerinden gördüğü bir otomobili almak için Erzurum'un Hınıs ilçesine gitti. Noter satışı öncesinde araç için anlaştıkları 565 bin TL'yi, satıcı kılığındaki şahsın 'annem kimliğini unuttu' yalanıyla annesinin adına olduğunu iddia ettiği bir hesaba aktardı. G.Ç., devri alamayınca dolandırıldığını anladı. Emniyete başvurduğunda ise gönderilen paranın kripto hesaplara aktarıldığı tespit edildi.

Polis ekipleri, kayıplara karışan dolandırıcıları ararken, araç alım satım işlemlerinde banka havalesi yapılacaksa ruhsat sahibi dışında herhangi bir hesaba ödeme yapılmaması ve devir işlemleri esnasında alıcı ve satıcının kimlik bilgilerinin kontrol edilmesi gerektiğini vurguladılar. G.Ç. ise mağduriyetini yaşadıktan sonra diğer vatandaşlara seslenerek, "Devir sahibinden başka biri adına para gönderdim. Bütün birikimim gitti. Ben mağdur oldum, başkaları olmasın. Devir sahibinden başkasına para göndermeyin" dedi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum