Kahramanmaraş'ta okullarda ilk ders zili çaldı

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023'teki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Eylül 2024 13:26
Kahramanmaraş'ta okullarda ilk ders zili çaldı

Yaklaşık 300 bin öğrencinin bulunduğu Kahramanmaraş'ta 17 bin 668 öğretmen görev yapacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar aldığı için yıkılan eski valilik binası önündeki törende gazetecilere kentin yaşanan felaketten ciddi anlamda olumsuz etkilendiğini söyledi.

Afet anından bu yana eğitim camiası olarak sürecin normalleştirilmesi adına büyük gayret sarf ettiklerini anlatan Baydur, şöyle konuştu:

"Bugün de hamdolsun öğrencilerimizi kazasız belasız güzel bir şekilde sınıflarına yerleştirmiş olduk. İnşallah güzel bir eğitim öğretim yılı diliyorum. Yaz boyu hazırlıklarımızı tamamladık. Hem okullarımızla ilgili birçok hazırlığımızı tamamladık hem de aynı zamanda Maarif Yüzyılı'yla ilgili yeni müfredatımızla alakalı bütün çalışmalarımız şu anda tamamlandı. Ücretsiz ders kitaplarımız okullarımızda öğrencilerimizle buluştu. Yaz boyu okullarımızın bakım, onarım ve küçük birtakım faaliyetleri de tamamlanmış oldu. Bugün inşallah güzel, verimli, faydalı bir süreci hep birlikte inşallah yaşamaya başlıyoruz."

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.