Kahramanmaraş'ta 'İşgale, soykırıma ve zulme dur!' çağrısı

Saadet Partisi, Türkiye genelinde İsrail'e karşı protestolar düzenledi. Kahramanmaraş'ta İl Başkanı Ahmet Zor, Filistin'e yapılan zulme karşı kararlılık mesajı verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ekim 2024 16:53
Kahramanmaraş'ta 'İşgale, soykırıma ve zulme dur!' çağrısı

Saadet Partisi, Türkiye genelinde eş zamanlı olarak düzenlediği basın açıklamaları ile İsrail'e tepki göstererek eylemler gerçekleştirdi. Kahramanmaraş'taki etkinlik Necip Fazıl Kültür Merkezi önünde gerçekleşti. 7 Ekim’den itibaren Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail'in saldırıları protesto edildi.

Siyonist İsrail'in saldırılarında masum çocukların hayatını kaybetmesi, Türkiye genelinde büyük bir tepkiye yol açtı. Binlerce vatandaş, tek yürek olup İsrail'e lanet okudu.

kahramanmaras-saadet-partisi-ahmet-zor.jpeg

Kahramanmaraş'ta Saadet Partisi İl Başkanı Av. Ahmet Zor, Necip Fazıl Kültür Merkezi önünde açılan "Gazze" konulu fotoğraf sergisi eşliğinde yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistin'de işlediği suçları kınadı. Zor, emperyalist Batı'nın desteğiyle İsrail'in işgal ve soykırımını yıllardır sürdürdüğünü ve son dönemde Gazze’de büyük bir katliam yaşandığını belirtti. Zor, yaşanan bu vahşete karşı somut adımlar atılmadığını ve uluslararası hukukun hiçe sayıldığını vurguladı.

Açıklamada, İsrail'in bölgedeki ülkeler için büyük bir tehdit oluşturduğunu ve hedefin sadece Filistin olmadığını dile getiren Zor, Arz-ı mev’ûd masallarıyla tüm bölgenin tehlike altında olduğunu ifade etti. Yemen, Suriye, Gazze ve Lübnan'da süren saldırıların diğer İslam ülkelerini de hedef alabileceğini belirtti.

Saadet Partisi'nin yıllardır emperyalizm ve Siyonizm'e karşı mücadele ettiğini hatırlatan Zor, Filistin meselesinde kararlı bir duruş sergilediklerini ve bu mücadelenin asla durmayacağını söyledi. Filistin’in insanlığın vicdanı ve onuru olduğunu belirterek, bu dava uğruna verilen mücadelenin devam edeceğini dile getirdi. Zor, İslam ülkelerinin bu işgale karşı somut adımlar atmasını ve İsrail’e karşı cesur bir duruş sergilemelerini istedi.

Zor, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Filistin bizim vicdanımızdır, onurumuzdur, insanlık davamızdır. İnananlar ve mazlumlar bu davada zafere ulaşacaktır."

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.