Kahramanmaraş’ta 685 Milyon TL’lik tesisin inşası sürüyor

Kuzey İlçeler Entegre Katı Atık Tesisi'nin inşası hızla devam ediyor. Dünya Bankası ve İller Bankası'nın desteklediği tesis, 2025'te tamamlanarak, bölgedeki katı atık sorununu çözecek. Toplam yatırım 685 milyon TL.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ekim 2024 11:22
Kahramanmaraş’ta 685 Milyon TL’lik tesisin inşası sürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kuzey ilçelerine kazandırılan Entegre Katı Atık Tesisi'nin inşasını hızla sürdürüyor.

Proje ortakları olan Dünya Bankası ve İller Bankası yetkilileri, çalışmaları yerinde inceleyerek son gelişmeler hakkında bilgi aldılar. Toplam 685 milyon TL yatırım ile hayata geçirilen tesisin 2025 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

entegre-kati-atik-tesisi-6.jpg

Kahramanmaraş’ın çevre dostu imarı için yatırımlarını artıran Büyükşehir Belediyesi, daha yeşil ve temiz bir şehir hedefiyle çalışıyor. Bu çerçevede, Dünya Bankası ve İller Bankası iş birliğiyle inşa edilen Kuzey İlçeler Entegre Katı Atık Tesisi, Afşin, Ekinözü, Elbistan, Göksun ve Nurhak'ın uzun süredir yaşadığı katı atık bertaraf sorununu çözmeyi amaçlıyor. Tesis, %95 hibe ile hayata geçiriliyor ve 685 milyon TL yatırım ile inşa ediliyor.

PROJEDE SON DURUM DEĞERLENDİRİLDİ

Entegre Katı Atık Tesisi, toplam 5 ilçeye hizmet verecek şekilde inşa ediliyor. Dünya Bankası ve İller Bankası yetkilileri, Afşin'deki inşaat alanını ziyaret ederek çalışmaları yerinde gözlemledi. Ayrıca, Elbistan’daki rehabilite edilen vahşi depolama sahasını da inceleyen ekipler, projeye dair son bilgileri edindi.

Saha ziyaretinin ardından, Büyükşehir Belediyesi’nde istişare toplantısı gerçekleştirildi ve projede gelinen aşama değerlendirildi.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.