Kahramanmaraş’ta 160 Milyon TL’lik GES projesinde ilk adım atıldı

Yeni Kahramanmaraş’ın imar ve inşası noktasında tüm alanlarda yatırımlarını kesintisiz sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, dev bir enerji hamlesini daha hayata geçiriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ağustos 2024 17:22
Kahramanmaraş’ta 160 Milyon TL’lik GES projesinde ilk adım atıldı

Büyükşehir Belediyesi, Kuveyt Arap Ekonomik Kalkınma Fonu’nun finansal destekleriyle Pazarcık ilçesi Karabıyıklı Mahallesi’nde yaklaşık 160 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilecek 6 Megavat kapasiteli arazi tip Güneş Enerji Santrali projesi için ihaleye çıktı.

Büyükşehir Belediyesi, elektrik enerjisi öz tüketimini karşılamak için Kuveyt Arap Ekonomik Kalkınma Fonu’nun finansal destekleriyle Pazarcık ilçesi Karabıyıklı Mahallesi’ne 6 Megavat kapasiteli arazi tip Güneş Enerji Santrali kuracak. Büyükşehir Belediyesinin enerji ihtiyacının yaklaşık yüzde 60’ını karşılaması ve enerji giderlerinden aylık 4 Milyon TL’lik tasarruf sağlaması hedeflenen projenin yapımı için ihaleye çıkıldı. Büyükşehir Belediyesi İhale Salonu’nda EKAP üzerinden çevrimiçi yapılan ihaleye toplam 9 istekli katıldı. İhale, Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı. Yaklaşık maliyeti 160 Milyon TL olan ihale kapsamında şehre 6 Megavat kapasiteli arazi tip Güneş Enerji Santrali kurulacak.

Tekliflerin değerlendirilmesi ve ihale aşamasının tamamlanmasının ardından yapımına başlanacak yatırımla; yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaştırılması, karbon emisyon miktarının düşürülmesi ve Büyükşehir Belediyesi enerji giderlerinin azaltılması hedefleniyor.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.