Kahramanmaraş'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri gerçekleştirildi

Kahramanmaraş'ta, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında kortej halinde "Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Temmuz 2024 11:35

Ellerinde Türk bayraklarıyla Kahramanmaraş Onikişubat Parkında toplanan vatandaşlar, slogan atarak tekbir getirdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan yaklaşık 100 metrelik dev Türk bayrağı ile Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde Necip Fazıl Kültür Merkezi'ne kadar yürüyenlere, polis ekipleri de eşlik etti.

Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Programda konuşan Vali Mükerrem Ünlüer, 15 Temmuz'un milletin iradesine, demokrasisine, birlik ve beraberliğine, kasteden hain FETÖ'ye, Kahramanmaraş'ta ve tüm Türkiye'de en ağır darbenin vurulduğu gün olduğunu vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel de toplumların tarihlerinde asırlar boyu unutulmayacak, nesiller boyu dilden dile bir destan gibi anlatılacak dönüm noktaları olduğunu belirtti.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici de hain darbe girişimine karşı el ele, omuz omuza verilen direnişin tüm dünyaya örnek teşkil ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, 15 Temmuz temalı kısa film gösterimi gerçekleştirilen etkinlikte, vatandaşlar oluşturulan dev ekranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın millete sesleniş konuşmasını izledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen "15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu" sonrası Down sendromlu Gökhan Poyraz ve Abdullah Ardıç, Vali Ünlüer'e sancağı teslim etti.

Sancak teslim töreni, kısa film gösterimi, mehteran konseri, Mehmet Mercan ve ekibinin şiir dinletisi, kaside ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Öte yandan Elbistan ilçesinde de etkinlikler düzenlendi.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.