Kahramanmaraş'ın mobil çerçicisi oldu

Kahramanmaraş'ta mobil aracıyla hizmet veren Mustafa Yalınkat, 40 yıldır çerçilik yapıyor. Deprem bölgelerine sebze, meyve ve fidan sağlıyor, köylerde sevgiyle karşılanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mayıs 2024 17:00

Kahramanmaraş'ın kırsal bölgelerinde mobil hizmet sunan bir girişim, adeta bölgenin kahramanı oldu. Mustafa Yalınkat, 40 yıldır mobil aracıyla çerçilik yapıyor ve özellikle depremzedelerin bulunduğu 15 köye hizmet götürüyor.

1984 yılında askerlik görevini tamamladıktan sonra Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Bertiz köyüne dönen Yalınkat, iş ortağıyla birlikte bakkal açtı. Daha sonra ortaklıktan ayrılan Yalınkat, evinin yanında küçük bir bakkal işletti ve at arabasıyla çerçilik yapmaya başladı. 1993 yılına kadar at arabasıyla seyahat eden Yalınkat, ardından kamyonet alarak 31 yıldır mobil çerçilik hizmetini sürdürüyor.

Yalınkat, köylülerin temel gıda ihtiyaçlarını karşılamak için bakkal olmayan ve pazar kurulmayan köyleri dolaşıyor ve sebze, meyve ve fidan satışı yapıyor. Namık Kemal Mahallesi'nde yaşayan 58 yaşındaki Paşa Mustafa Yalınkat, ata dede mesleği olan çerçiliği modernize ederek, mobil aracıyla köylere hizmet götürüyor. Kamyonetinin kasasını çeşitli sebze ve meyvelerle dolduran Yalınkat, deprem bölgesindeki 15 köye hizmet veriyor.

Yalınkat, Kahramanmaraş sebze halinden aldığı ürünleri cüzi kar marjıyla depremzedelere sunarak, ömrü boyunca çerçilik mesleğine devam etme kararlılığını ifade ediyor. Müşterileri tarafından sevgiyle karşılanan mobil çerçi, köylerde tanınan bir isim haline gelmiş durumda.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.