Kahramanmaraş'ın altyapısına 10 milyar TL'lik dev yatırım!

Başkan Görgel: "Kahramanmaraş, 10 milyar TL'nin üzerinde yatırımla daha modern ve güvenli altyapıya kavuşuyor. Yeni projelerle şehrimizi daha yaşanılabilir hale getireceğiz."

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Temmuz 2024 13:38
Kahramanmaraş'ın altyapısına 10 milyar TL'lik dev yatırım!

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi Vadi Mahallesi'nde yürütülen altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Görgel, “Şehrimizin altyapı sorununu gidermek için 10 milyar TL'nin üzerinde bir kaynakla yatırımlarımızı sürdürüyoruz. İnşallah bu projelerle şehrimizi daha güvenli altyapıya kavuşturacak ve Kahramanmaraş'ımızı daha yaşanılabilir bir şehir haline getireceğiz” dedi.

Kahramanmaraş'ın yeni imar ve inşası kapsamında her alanda yoğun çalışmalar devam ederken, şehir genelinde başlatılan altyapı seferberliği de hızla ilerliyor. KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Onikişubat ilçesi Vadi Mahallesi'nde gerçekleştirilen çalışmalarda, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, bölgeyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Görgel, “Vadi Mahallesi'nde KASKİ Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü çalışmaları yerinde inceledik. Mahallemizde yağmursuyu hatlarının imalatı sürüyor. 40 milyon TL'lik bir yatırım bu. Çalışmalarımız yaklaşık iki ay daha devam edecek. Ekiplerimiz oldukça hızlı çalışıyor. Çalışmalar sırasında bize sabır gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

kaski-7.jpg

“10 MİLYAR TL’NİN ÜZERİNDE KAYNAKLA ALTYAPIMIZI YENİLİYORUZ”

Şehir genelinde yürütülen projelerle Kahramanmaraş'ın daha güvenli ve modern bir altyapıya kavuşacağını belirten Başkan Görgel, “Deprem öncesinde altyapı sorunları yaşıyorduk. Deprem sonrası sudaki kayıp oranımız %70'lere ulaştı. Bu nedenle bazı mahallelerimizde su yetersizliği yaşanabiliyor. Bu sorunu çözmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. 10 milyar TL'nin üzerinde bir kaynakla şehrimizin altyapı hatlarını yenileyeceğiz. İçme suyu ve kanalizasyon hatlarının yanı sıra, bölgenin en modern atıksu arıtma tesislerini de şehrimize kazandırıyoruz. İnşallah bu projelerle şehrimizi daha güvenli altyapıya kavuşturacak ve Kahramanmaraş'ımızı daha yaşanılabilir bir şehir haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.