Kahramanmaraş ve Hatay'da İMEP ile İşletmelere Verilen Destekler Genişletildi!
TESK Genel Başkanı Palandöken: İMEP ile 12 ilde 300 işletme ve binlerce esnaf için çıraklık eğitimi ve mesleki gelişim fırsatları sağlıyor.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çıraklık eğitiminin nitelikli insan kaynağı oluşturmak açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "İstihdam İçin Mesleki Eğitim Programı (İMEP) kapsamında şu ana kadar 12 ilde çırak öğrencilerine destek verilerek yaklaşık 300 işletme desteklendi." şeklinde ifade etti.
Çıraklık eğitiminin, nitelikli iş gücünün oluşturulmasına katkı sağlayan bir unsur olduğunu belirten Palandöken, ayrıca şunları ekledi:
"İMEP kapsamında bugüne kadar 12 ilde faaliyet gösteren yaklaşık 300 işletme, çırak öğrencilerine destek verdi. Bu işletmelere, mobilya, beyaz eşya, iş sağlığı ve güvenliği ekipmanları ve küçük ölçekli yapım onarım destekleri sağlandı. Ayrıca, 6 Şubat 2023'teki depremin ardından, Hatay ve Kahramanmaraş gibi depremin yoğun etkilediği bölgelerde İMEP ile işletmelere verilen destekler genişletildi."
Palandöken, yazılı açıklamasında, nitelikli çıraklık eğitimi ve mesleki gelişimi teşvik etmek amacıyla 2020'den bu yana yürütülen İstihdam İçin Mesleki Eğitim Programı (İMEP) faaliyetlerine dair bilgi paylaştı.
TESK'e bağlı birlik ve odalarla işbirliği protokollerinin çerçevesinde, 156 meslek kursunun açıldığını da vurgulayan Palandöken, İMEP kapsamındaki meslek kurslarına katılanların yüzde 35'inin TESK ve bağlı kuruluşları tarafından düzenlenen kurslara dahil olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, işletme sahipleri ve çalışanları için mesleki gelişim ve uyum kurslarının da İMEP ile işbirliği içinde düzenlendiğini ve bu kurslardan TESK üyesi 11 bin 592 esnaf ve sanatkarın işletme sahipleri ile usta öğreticilerin yararlandığını ifade etti.
KAYNAK: AA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.