Kahramanmaraş tarımını her geçen gün daha değerli konuma getiriyoruz

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ağustos 2017 17:24
Kahramanmaraş tarımını her geçen gün daha değerli konuma getiriyoruz

Yaptığı hizmetler konusunda her yıl daha fazla hizmet vermek için gece gündüz çalıştıklarının altını çizen Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya” Ülkemizin neresinde olursa olsun çiftçilerimizin emeklerini hiçe saymamak lazım...

Yaptığı hizmetler konusunda her yıl daha fazla hizmet vermek için gece gündüz çalıştıklarının altını çizen Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya” Ülkemizin neresinde olursa olsun çiftçilerimizin emeklerini hiçe saymamak lazım. Çiftçilerimiz daha fazla hizmeti hak ediyor. Kahramanmaraş tarımını her geçen gün daha değerli konuma getiriyoruz. Bunun sonu yoktur. Her zaman yaptığımızın en iyisini yapma konusunda uğraşlarımız devam edecektir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı sistemi ile birlikte milli tarım politikasının gündeme geldiğinin altını çizen Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, milli tarım projesi ile ilgili görüşlerini aktardı. Ziraat Odası başkanlığı görevine geldiği günden beri bir çok işlere imza atan Çetinkaya, “Biz burayı devraldığımızda arazide çalışan, çiftçilerle iç içe değildi. Ziraat odası ne işe yarar diye bir soru işareti vardı. Ziraat odası maddi manevi desteğini hiçbir zaman eksik etmez. Biz odayı devraldığımız günden bu yana bölgelere göre eğitim kursları verdik. Bahçe ve hasat günleri programları yaptık. Kahramanmaraşlı üreticilerin bu tür etkinlikler ile kendilerini göstermelerini sağladık. Basın ile çiftçilerimizin işlerini geliştirdik. Biz çiftçilerimize her türlü desteği sağladık” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın Kahramanmaraş için bir kazanım olduğunu dile getiren Çetinkaya ile yaptığımız röportajın ayrıntıları şöyle:

Cumhurbaşkanlığı sistemi ile birlikte tarım politikasında değişiklikler yapılmalı mı?

Cumhurbaşkanlığı sistemi ile milli tarım politikası gündeme geldi. Milli tarım projesi bence bir an önce hayata geçirilmeli. Tarım adına 20 yıllık tarım politikamız olması gerekiyor. Tarım ikinci planda görünüyor ama tarım olmazsa olmazımız. Tarım maliyetin düşürülmesi gerekiyor. Üreticinin ürün desteklerinin biraz daha fazla olması gerekiyor. Toprak Mahsulleri Ofisinin fiyatları açıklamasında çok geç kalınmamalı. Piyasadaki fiyatların değerlendirilip biran önce hayata geçirilmesi gerek.

Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalarınız var mı?

2015 yılında tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü kuruldu. Bu müdürlük kurulduktan sonra bu yıl Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı hayata geçti. Bu çiftçi için sevindirici bir durum. Çiftçilerimize biraz daha iyi hizmet ortamı çıktı. Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz hasat günleri ve Belediyemiz tarafından düzenlenen fidan dağıtımı ile alakalı yapmış olduğumuz çalışmalarda destek aldık. Bölgelerimize göre fidanlar dağıtıldı. Merkezde ceviz ve çilek, Göksun’da ise elma fidanları dağıtıldı. Büyükşehir Belediyemiz bize desteklerini sunuyor.

Ziraat Odası Başkanlığına geldiğiniz günden bu yana ne gibi projelere imza attınız, hedefleriniz nelerdir?

Biz burayı devraldığımızda arazide çalışan, çiftçilerle iç içe değildi. Ziraat odası ne işe yarar diye bir soru işareti vardı. Ziraat odası maddi manevi desteğini hiçbir zaman eksik etmez. Biz odayı devraldığımız günden bu yana bölgelere göre eğitim kursları verdik. Bahçe ve hasat günleri programları yaptık. Kahramanmaraşlı üreticilerin bu tür etkinlikler ile kendilerini göstermelerini sağladık. Basın ile çiftçilerimizin işlerini geliştirdik. Biz çiftçilerimize her türlü desteği sağladık. Geçtiğimiz yıl 10 bin zeytin ve ceviz fidesi dağıttık. Kümes hayvanları isteyen çiftçilerimize kümes hayvanları getirdik. 5 bin civarında tavuk ve 3 bin civarında hindi getirdik. Bir çok bölgede çiftçilerimize ilaç ve budak malzemeleri hediye ettik. Tarımsal danışmanlık hizmeti veren ziraat mühendisi araçlarımız 2 taneydi. Biz bu sayıyı 5 e çıkardık. Haftanın iki günü danışmanlık hizmeti adına mühendis arkadaşlarımız arazilerde ziyaretler yapıyorlar. Ve bu ziyaretlerden çiftçilerimiz son derece memnunlar. Güzel bir iş birliği içerisinde odamız ile çiftçimizi barıştırdık. Ziraat odası ne iş yapar sorusunun cevabını ortaya koyduk. Bir yıl önceki yaptıklarımıza bakarak gelecek yıl üstüne daha fazlasını ekledik. Başka odalar ile istişareler yapıp projeler çıkardık. Ülkemizin neresinde olursa olsun çiftçilerimizin emeklerini görmemekten gelmek lazım. Çiftçilerimiz çok daha fazla hizmet hak ediyorlar. Arazide çalışan tüm kardeşlerimizi zaman zaman ziyaret ediyoruz, onların sorunlarını dinliyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Araziye çıktığımızda çiftçilerimizin büyük şaşkınlıklarını görüyoruz. Kahramanmaraş tarımını her geçen gün daha değerli konuma getiriyoruz.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal Kahramanmaraş siyasetine kattığı değer ve Kahramanmaraş’a getirdiği hizmetler hakkında ne düşünüyor sunuz?

Mahir Ünal Bey’in bakanlık yaptığı dönemde değerlendirmeler yapmıştık. Kahramanmaraş tarımı için gereken her türlü desteği vereceklerini ve Maraş Cevizi ile alakalı yapılacak programlara katılacakları sözünü vermişti. Bu Kahramanmaraş tarımı adına verilmiş bir sözdü. Görüşmelerimizde tarım ile alakalı sorunları anlattığımızda çözüm yolları üretti. Mahir Bey Kahramanmaraş için bir kazanımdır. Kahramanmaraş’ı da hak ettiği şekilde temsil ediyor. Bunu tarım ile alakalı sınırlandırmamak gerekiyor. Kahramanmaraş için son derece önemli bir insandır. Kahramanmaraş’ın da Mahir Bey’i desteklemesi lazım.

Kahramanmaraş’ta bu yıl yapılacak olan Tarım Fuarı ile ilgili ne söylemek istersiniz?

Kahramanmaraşlılara, Sivil toplum kuruluşlarına ve özel tarım işletmelerine çok iş düşüyor. Tarım ile alakası olmayanların bile bu fuara katılım göstermesi gerekiyor. Yeni teknolojileri görmek için herkesin buluşması gerekiyor. En teknolojik ürünler Kahramanmaraş’ta bir araya geliyor, bunun değerinin bilinmesi çok önemli bir konudur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.