Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu: Özhaseki’ye hakkımızı helal etmiyoruz

DEVA Partisi Milletvekili İrfan Karatutlu, Kahramanmaraş halkı adına eski Bakan Özhaseki'ye hakkını helal etmediğini belirtti. Özhaseki'nin yerel yönetim kararları eleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Temmuz 2024 18:04

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, "Asrın depremini yaşayan Kahramanmaraş halkının temsilcisi olarak Sayın Özhaseki'ye hakkımızı helal etmiyoruz" şeklinde konuştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa ettiğini 1 Temmuz Pazartesi günü açıkladı. Yerine AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum atandı. Özhaseki, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Ülkem için hayırlı olan her işe desteğim elbette sürecektir. Milletimizden haklarını helal etmelerini hususiyle dilerim" dedi. Bu paylaşımın ardından DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, mecliste yaptığı konuşmada, depremden etkilenen Kahramanmaraş halkının temsilcisi olarak Özhaseki'ye haklarını helal etmediklerini belirtti.

Karatutlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Mehmet Özhaseki, sağlık sebepleri nedeniyle görevinden affını istemiştir, geçmiş olsun. Ancak helallik istemiş. Asrın depremini yaşayan Kahramanmaraş halkının temsilcisi olarak Sayın Özhaseki'ye hakkımızı helal etmiyoruz. Özhaseki, siyasi ve bakanlık gücünü kullanarak beş yıl önce bir akrabasını Kahramanmaraş'a büyükşehir belediye başkanı olarak atattırmıştır. Kahramanmaraş'ın beş yılı boşa gitmiştir. Depremden hemen sonra Kayserili bir başka hemşehrisini Kahramanmaraş'a Çevre ve Şehircilik İl Müdürü olarak atamıştır. Deprem sonrası rezerv alan, orta hasarlı bina uygunsuz alan uygulamaları ile binlerce esnafı, aileyi mağdur edip ahını almıştır. Afşin Elbistan termik santrali zehir saçarken gözlerini kapatmış, Aksu Erkenez Çayı sanayi atıklarıyla simsiyah akarken kılını bile kıpırdatmamıştır. En son depremin sembolik alanlarından Ebrar sitelerinin imarını Kayserili bir müteahhite vermiştir. Adil olmayan taksimat yapmıştır. Kahramanmaraş'ta büyük imar tahribatına neden olmuştur."

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.