Kahramanmaraş Kadın Platformu: Cumhuriyet Coşkusunu 100. Yılda Kutladı!

Kahramanmaraş Kadın Platformu, Cumhuriyet'in 100. Yılını coşkuyla kutladı! Birlik, özgürlük ve halk iradesiyle aydınlık yarınlara doğru adım attı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ekim 2023 19:25
Kahramanmaraş Kadın Platformu: Cumhuriyet Coşkusunu 100. Yılda Kutladı!

Kahramanmaraş Kadın Platformu, Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümünü coşkulu bir kutlama etkinliğiyle karşıladı. Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer’in eşi Dr. Selma Ünlüer, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi Doç. Dr. Tülay Aydın, platform üyeleri, dernek başkanları ve birçok davetli etkinliğe katıldı.

Platform Başkanı Zeynep Arıkan, programı Harbiye Marşı'nın okunmasıyla açtı. Arıkan, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlere değinerek, depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar ve kayıplarını yaşayanlara sabır diledi. Cumhuriyetin coğrafyada 100 yıl boyunca ayakta kalabilmenin önemine vurgu yaptı. Cumhuriyetin, milletin karakterine işleyerek, zor jeopolitik koşullarda bile bir arada tutabildiğini söyledi. Katil İsrail hükümetinin Filistin ve Gazze'deki soykırımını lanetledi ve Doğu Türkistan'da Uygur Türkleri'nin yaşadığı zulmü kınadı.

Arıkan, Türkiye'nin cumhuriyet olmasının önemini vurgulayarak, gücün kaynağının sadece halk olduğunu belirtti. Parti, cemaat veya soy bağı gibi faktörlerin değil, yurttaşlığın önemli olduğunu ifade etti. Türk milletinin tarih boyunca gösterdiği irade ve mücadele ruhuyla geleceğe güvenle bakabileceğini söyledi. Arıkan, halkın siyasi katılımı ve özgür bir şekilde düşüncelerini ifade etmesiyle cumhuriyete hizmet edebileceğimizi hatırlattı.

Etkinliğe katılan diğer konuşmacılar da kadınların birlik olmasının önemine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik içinde zorlukların üstesinden gelinebileceğini ifade ettiler. Program sonunda katılımcılar, Türk bayraklarıyla ellerinde ulusal marşları söyleyerek Cumhuriyetin 100. yıl coşkusunu doyasıya yaşadılar.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.