Kahramanmaraş Depremlerinden Etkilenen 100 İhtiyaç Sahibine Tekerlekli Sandalye!

TOFD ve Wheelchair Foundation işbirliğiyle 250 tekerlekli sandalye temin edildi. 150'i ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı, 100'ü deprem bölgesine gidecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Eylül 2023 18:14
Kahramanmaraş Depremlerinden Etkilenen 100 İhtiyaç Sahibine Tekerlekli Sandalye!

Omurilik Felçlileri Derneği, Wheelchair Foundation (Tekerlekli Sandalye Vakfı) ile işbirliği yaparak 250 tekerlekli sandalye temin etti. Bu sandalyelerin 150 tanesi ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı, geriye kalan 100 sandalye ise deprem bölgelerindeki engellilere gönderilecek.

Bakırköy'deki TOFD Genel Merkezi'nde, tekerlekli sandalyelerin ihtiyaç sahiplerine dağıtımı için özel bir program düzenlendi.

Dernek Genel Başkanı Semra Çetinkaya, tekerlekli sandalyelerin teslim edilmesinin kendisini heyecanlandırdığını belirtti. Kendisi de bir tekerlekli sandalye kullanıcısı olduğunu vurgulayan Çetinkaya, tekerlekli sandalyenin kaybedilen bağımsızlığı geri kazandırdığını ifade etti. "Tekerlekli sandalye, kaybedilen özgürlüğü geri getiriyor. Ev içinde rahatlıkla dolaşabilir ve uygun alanlarda dışarı çıkabiliriz" dedi.

Çetinkaya, daha önce deprem bölgelerine 2 kez tekerlekli sandalye gönderdiklerini ve bu yardımların devam edeceğini belirtti. Ayrıca, tekerlekli sandalyelerin kullanım ömrünün olduğunu ve bu nedenle ihtiyacın sürekli olduğunu dile getirdi.

Programın bir sonraki bölümünde, ihtiyaç sahibi 150 engelliye tekerlekli sandalyeleri teslim edildi. Geriye kalan 100 tekerlekli sandalyenin ise Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki engellilere ulaştırılacağı bildirildi.

(AA)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.