Kahramanmaraş dahil 6 ilde 29 İdare Mahkemesi ve 15 Vergi Mahkemesi kuruldu

Kahramanmaraş'ta yeni idare ve vergi mahkemeleri kuruldu. Yeni mahkemeler, hızlı ve etkin yargı hizmeti sunmayı amaçlıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mayıs 2024 10:51
Kahramanmaraş dahil 6 ilde 29 İdare Mahkemesi ve 15 Vergi Mahkemesi kuruldu

Resmi Gazete'de 1 Mayıs 2024 tarihinde yayımlanan bir kararla birlikte, Kahramanmaraş'ta yeni idare ve vergi mahkemelerinin kurulması onaylandı.

Türkiye genelinde 6 ilde toplam 44 yeni mahkeme açılırken, Kahramanmaraş da bu mahkemelerden bazılarına ev sahipliği yapacak. Ankara, İstanbul, Hatay, Şanlıurfa ve Van gibi toplam 6 ilde kurulacak olan 29 İdare Mahkemesi ve 15 Vergi Mahkemesi'nin kurulması kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni yargı düzenlemesi kapsamında, Kahramanmaraş'ta faaliyet gösterecek olan İdare ve Vergi Mahkemeleri, bölge halkına daha hızlı ve etkin bir yargı hizmeti sunmayı hedefliyor. Bu yeni mahkemeler, adalet süreçlerinin daha verimli işlemesine katkı sağlayacak ve vatandaşların hukuki meselelerde erişimini kolaylaştıracak. Ayrıca, kurulacak olan idare ve vergi mahkemelerinin ilgili davaların çözümünde önemli bir rol oynayacağı öngörülüyor. Yeni mahkemeler, şehrin hukuki altyapısını güçlendirirken, hukuk sistemi için de modern bir yaklaşım getiriyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesaplarından yaptığı yazılı açıklamada, "Vatandaşlarımızın adalet hizmetlerine erişiminin hızlanması, yargının etkinliğinin ve verimliliğinin artırılması amacıyla Ankara, İstanbul, Hatay, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Van illerimizde 29 İdare Mahkemesi ve 15 Vergi Mahkemesi kurulması kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yeni kurulan 44 İdare ve Vergi Mahkemesi, milletimize ve yargı teşkilatımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.