Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi İçin Teknik Destek Programı kapsamında işletmeden işletmeye iş görüşmeleri gerçekleştirildi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin (KSÜ), Kahramanmaraş Kuyumcular Odası, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ile birlikte ortağı olduğu “Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi” projesi teknik...
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin (KSÜ), Kahramanmaraş Kuyumcular Odası, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ile birlikte ortağı olduğu “Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi” projesi teknik destek programının aşamalarından biri olan İşletmeden İşletmeye İş Görüşmeleri Gündemi kapsamında açılış toplantısı ve iş görüşmeleri gerçekleştirildi.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Rekabetçi Sektörler Programı içerisinde desteklenen projenin önemli aşamalarından biri olan İşletmeden İşletmeye İş Görüşmeleri Gündemi açılış toplantısı Clarion Otel’de gerçekleşti.
Toplantıya Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İtalya Fahri Konsolosu Mehpare Şayan Kileci, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu, DOĞAKA Genel Sereteri Oğuz Alibekiroğlu, Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz, İtalya Valenza Belediye Başkanını temsilen Daniele Boccardi ile proje paydaşları ve sektör temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun yaptı.
Kahramanmaraş’ın, İstanbul’dan sonra Türkiye’nin altın ve mücevher sektöründe en yüksek iş gücü ve üretim kapasitesine sahip 2. Kenti olduğunu hatırlatan Vali Coşkun, “Altın sektöründe markalaşan şehrimize yeni kazandırılan Altınşehir Kuyumculuk İhtisas Küçük Sanayi Sitesi sayesinde de, şehrimizin sektördeki etkinliği her geçen gün biraz daha hissediliyor. Öyle ki bakanlıklarımızın yoğun gayretleri ile ilimize kazandırılan ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Kuyumcukent’in hizmete girmesiyle birlikte işletmelerimiz, altını her türlü teknolojiye sahip daha modern tesislerde işleme fırsatı buldu” dedi.
“Bizlerde inşallah sektör temsilcilerimizle birlikte her geçen gün hedeflerimizi biraz daha ileriye taşıyarak ilimizin altındaki İhracat ağını arttırmak ve bu sayede ülke ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz” diyen Vali Coşkun, “Bu vesile ile Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi için düzenlenen Teknik Destek toplantımızın hayırlar getirmesini diliyor, Kuyumcukent’in ilimize kazandırılmasında emeği olan ve şehrimizin altında markalaşmasına katkı sunan tüm emektarlarımıza şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de, “Altınşehir 3D Modelleme Merkezi ile şehrimizdeki altın sektörü daha da gelişecek ve standartları artacaktır. Böyle modern tesislerin şehrimize kazandırılmasından duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Bu alanda yöneticilerimizin ve esnaflarımızın Kahramanmaraş’ımızı altın konusunda dünya çapında markalaştıracağına inancım tam. Altınşehir projesinin hayata geçirilmesi konusunda her türlü desteği sağladık ve sağlamaya devam ediyoruz. İnşallah hayata geçireceğimiz projelerle kuyumcu esnafımızın rekabet gücünü artırarak şehrimizi bu alanda daha üst seviyelere taşımak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Rektör Prof. Dr. Niyazi Can ise konuşmasına, “Dünyamız ve ülkemizde yaşanan pandeminin olumsuz etkilerine rağmen ülkemizde en başarılı şekilde devam eden, üniversite sanayi kamu işbirliğini en güzel örneklerinden olan Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi adlı Avrupa Birliği IPA 2 kapsamındaki bu projede yer almaktan ekibim adına gurur duyuyorum” ifadeleriyle başladı.
Projenin bugüne gelmesinde emek veren paydaş kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Rektör Can, “Bu projenin ilk hedefi başta şehrimizin kuyumculuk sektörünü uluslararası alanda tanınırlık ve rekabet eden markalaşmanın önemini bilen sektör temsilcileri haline getirmesi hedeflenmektedir. Bu projede Altınşehir Merkezimizde ayar ve değerli taş analizleri yapılmaktadır. 3D Modelleme ve Tasarım Merkezinde ise çağımızın teknolojisine uygun yeni tasarımlar ve üretimler gerçekleştirilmektedir. Bu merkez aynı zamanda bizim Kuyumculuk ve Takı Tasarımı programımız yer almaktadır” dedi.
KSÜ olarak Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kuyumculuk ve Takı Tasarımı programında kalifiye personellerin yetiştirildiğini hatırlatan Rektör Can, “3d Modelleme ve Tasarım Merkezi içerisinde eğitim gören Kuyumculuk ve Takı Tasarımı bölümü öğrencileri staj ve iş imkânları çerçevesinde Kahramanmaraş Kuyumcular Odasının destekleriyle sektör temsilcilerine yönlendirilmektedir.
Projenin bütün aşamalarının başarıyla yürütüldüğünü ifade eden Rektör Can, konuşmasını projenin şehrimiz ve ülkemize hayırlı olması temennisiyle tamamladı.
KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu, DOĞAKA Genel Sereteri Oğuz Alibekiroğlu ve Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz de programda birer konuşma gerçekleştirdiler.
Açılış konuşmalarının ardından Teknik Destek Ekibi Takım Lideri Massimo Forlani, Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi İçin Teknik Destek Programı kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin bilgilendirme sunumu yaptı.
Program yabancı işletmelerin sunumlarının gerçekleştirilmesi ve yöneltilen soruların cevaplandırılmasıyla son buldu.
Daha sonra Altınşehir Küçük Sanayi Sitesi ziyaret edilerek işletmelerle yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.