KADEM kadını eğitiyor
KADEM Kahramanmaraş İl Temsilcisi Mutlu Aslantürk ile kadının eğitimini konuştuk.
HABER: ABDULLAH YILDIZ
Eğitim çalışmaları hakkında bilgiler veren Aslantürk’e göre 2015 yılında Kahramanmaraş’a gelen KADEM kurulduğu günden bu yana aralıksız çalışıyor.
KADEM’in kuruluş amacı hedefleri nelerdir?
Ülkemizdeki mevcut siyasal sosyal ve ekonomik düzenin gelişimine katkı sağlamak amacıyla kadınlarımızın birikimlerini yeteneklerini verimli olarak kullanabilecekleri uygun zemini sağlamak amacıyla 2013 yılında kurulmuştur. Bu güne kadar kadının aile içi ve sosyal rollerinin dengelenmesi adına kadın hakları ve fırsat eşitliği konusunda toplumda ortak bir bilinç oluşturulmasına çalışmıştır. Sivil toplumun insan hakları ve demokratik reformlarla ilgili çalışmalarına destek vermiştir.
KADEM Türkiye’de örgütlenmesini hızlı biçimde geliştirmiş ve birçok ilde faaliyetlerine devam etmektedir. 2015 yılında Kahramanmaraş KADEM kurulmasının hemen akabinde genel merkezin vizyon ve misyonunu özümseyerek yerelde topluma ve kadınlara destek olmak amacıyla eğitimler planlamakta ve hayata geçirmektedir.
Kahramanmaraş KADEM olarak yerelde ki faaliyetleriniz nelerdir?
Kültürel anlamda kadınları bilinçlendirmek farklı ve yeni görüşleri ele almak ve okuma tecrübelerinin paylaşılmasını sağlamak amacıyla, KADEM okumaları ile her ay belirlenen günde bir araya gelinerek ihtiyaç duyulan konularda okumalar gerçekleştirilmektedir.
Kadınların girişimcilik yeteneklerinin arttırılması ve nitelikli istihdam oluşturmada ülkemizi ve Kahramanmaraş’ı kalkındırmaya destek olmak için ilgili kurumlar ile işbirliği içinde girişimcilik eğitimleri panel ve söyleşiler yapılmaktadır.
Şehrimizdeki Suriyeli kadın misafirlerimiz için tertip ettiğimiz okuma yazma kursları ile dil gelişimlerini desteklemekteyiz.
İhtiyaç sahibi kadınların kendilerine uygun yardımlara doğru erişimlerini sağlamak ve devletin farklı kurumlarının kadınlara yönelik yardım yöntemleriyle ilgili farkındalıklarını arttırmak amacıyla sosyal destek ve kamuya erişim eğitimlerimiz devam etmektedir.
Yapılan çalışmalarda 14 yaşını aştığı halde okuma yazma bilmeyen 2 milyon 462 bin 613 kişi bulunduğu tespit edilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan’ın destekleriyle yola çıkılan projede çorbada tuzumuz olsun niyetiyle okuma yazma kursları açılmasına destek olarak bu konudaki eğitimlerimiz devam etmektedir.
Sivil toplum kuruluşları İmam Hatip Okulları platformu çalışmaları kapsamında KADEM Kahramanmaraş temsilciliği olarak anne kız kitap okuyoruz etkinliklerimizde anne ve kızlarının yüksek sesle kitap okuyarak katılımcıların özgüvenlerine ve kişisel gelişmelerine katkıda bulunmaya devam ediyoruz.
Kahramanmaraş KADEM teşkilatı kadınların hukuki sorunlarını daha iyi bir şekilde değerlendirebilmeleri adına temel hak ve özgürlükler konusunda kadın yasal hakları eğitimleri düzenlenmektedir.
Toplumsal anlamda kadını geliştirmek adına kişiler arası ilişkilerde karşılaşabilecekleri problemlere çözümler üretebilecek, liderlik ve yöneticilik vasıflarına katkıda bulunabilmek amacıyla liderlik eğitimleri yapılmaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.