İsrail Gazze'ye Kurban Bayramı'nın son gününde de yoğun saldırılar düzenledi

İsrail, Kurban Bayramı'nın son gününde Gazze'ye yoğun hava saldırıları düzenledi. Çok sayıda Filistinli öldü ve yaralandı. Bölgedeki gerilim artmaya devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Haziran 2024 16:47
İsrail Gazze'ye Kurban Bayramı'nın son gününde de yoğun saldırılar düzenledi

İsrail, Kurban Bayramı'nın son gününde Gazze'ye yoğun saldırılar düzenledi. Saldırılarda Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti veya yaralandı, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu belirtildi. Örneğin, Refah kentine bağlı El-Mevasi bölgesindeki sığınmacı kampını hedef alan bir saldırıda 5 sağlık görevlisi hayatını kaybetti. Ayrıca Suudi Mahallesi'nde onlarca ev yıkıldı ve Tel es-Sultan Mahallesi ile Nusayrat Mülteci Kampı'na da hava saldırıları düzenlendi.

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik bu saldırıları 7 Ekim 2023'ten beri devam ediyor ve bu süreçte çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti, birçoğu yaralandı. Aynı dönemde Batı Şeria'da da Filistinlilere yönelik baskınlar ve gözaltılar artmış durumda. Örneğin, Nablus, Kalkilya, Tubas, Cenin, Ramallah ve El Halil kentlerinde İsrail askerleri baskınlar düzenledi ve çatışmalar yaşandı. Kalkilya'da ise Kızılay ekipleri tarafından yaralanan Filistinliler tedavi altına alınırken, çatışmaların da olduğu bildirildi.

Sonuç olarak, İsrail'in Filistin topraklarına yönelik askeri müdahaleleri ve saldırıları devam ediyor ve bu durum bölgedeki gerilimi artırmaya devam ediyor.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.