İsmail Akdere’nin ilk kitabı çıktı: Kalbe Dokunan Mısralar

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Temmuz 2020 17:38
İsmail Akdere’nin ilk kitabı çıktı: Kalbe Dokunan Mısralar

Yedi Güzel Adamın şehri, şiirin ve edebiyatın başkenti Kahramanmaraş’ta doğup büyüyen Şair İsmail Akdere’nin ilk kitabı yayınlandı.

Şairler ve yazarlar şehri Kahramanmaraşlı bir şairin daha kitabı okuyucularla buluştu.  İsmail Akdere’nin, ‘Kalbe Dokunan Mısralar’ isimli kitabı Gazel Yayınevi aracılığıyla şiir severler ile buluştu. İlk kitabı ‘Kalbe Dokunan Mısralar’ ile şiir yazarları arasında yerini alan Akdere’nin kitabı şuanda internet üzerinden ve seçkin kitapçılarda satışa sunuldu.

Her okuyucusunun şiirlerinde kendini bulduğunu ifade eden Akdere, “Uzun zamandır, şiirler yazıyorum. Yazdığım her bir şiirin yeri çok ayrı bende. Her insanın kalbine dokunan mısralar var bu kitapta. Hüznü, sevinci, mutluluğu… aşkı yaşatıyor satırlarda” dedi. Şair Akdere kitabın arka kapağındaki ‘Attım İçimden’ isimli şiirle sözlerini tamamladı:

 

Mükemmellik duygusunu, attım içimden,

Her  şey sıradan olsun, vazgeçtim seçimden.

El beğenmiş, beğenmemiş doğal görüyorum,

Onlar bunlar ne söylemiş, umursamıyorum.

Yalan dolan, dilime dolan diyemiyorum,

Kim ne almış, ne satmış ilgilenmiyorum.

Artık noktaya, virgüle takılmıyorum.

Harf, hece yerinde dursun, aldırmıyorum.

 

İSMAİL AKDERE KİMDİR?

1970 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlkokul eğitimini Yenidemir’de ortaokul ve lise eğitimini Kahramanmaraş Merkez ilçede tamamladı. 20 yıldır erkek kuaförlüğü mesleğini yürütüyor. Bir dönem Kahramanmaraş Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığı’nda Denetçi olarak görev yapan şair evli ve iki çocuk babasıdır. Mesleğinin dışında şiir ve vecizeler yazmaktadır.

KİTABIN ÖNSÖZÜ

Şiir; derin duyguların seri olup, boş sözlerin ayıklandığı kelimeler topluluğudur. Şiir; az sözle çok şeyi ifade etme sanatıdır. Şiir; yaşayanların dili, yaşananların tercümanıdır. Şiir; sözün öze tesiridir. Şiirin amacı; duygulara tercüman olmaktır. Şiir yazabilmek için; dert ekmeğiniz, aşk suyunuz olacak. Şair hayata dair her hali, az ve etkili sözlerle formüle edip sunabilendir. Şair; duygulara hitap eder. Şairin amacı; dert ile dertlenmektir. Dertsizseniz, dert sizsiniz demektir.

Aşk; aklın duygulara göçüdür. Duygular aşkın yaylasıdır. Aşkın dili sevgi ve barıştır. Dini, ırkı mezhebi olmaz. Aşka hiçbir maharet karşı koyamaz. Aşk ferman dinlemez. İlham; insanın gönlünden diline süzülen davetsiz özel misafirdir. Ziyareti kısa sürer, ilgilenirseniz hediyenizi alırsınız, ilgilenmezseniz boş geçer. İlham; nerede, ne zaman geleceği belli olmaz. Bütün emek hoş bir sada bırakabilmektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.